Β.Κικιλιας απο τον Εβρο: «Ο Εβρος αντιμετωπιζει δυο κρισεις μαζι»

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης αλλά και το φυλάκιο1 στις Καστανιές

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης, 17 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θέλοντας να διασταυρώσει δια ζώσης το πως εφαρμόζονται στην πράξη οι κανόνες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού αλλά και των πολιτών.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν.

«Θέλω να επαναλάβω, ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, να προσέξουμε τις οικογένειές μας, κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από αυτή την κρίση της Δημόσιας Υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «ο νομός Έβρου, αυτή η ακριτική περιοχή, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για εμάς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ».

«Καταλαβαίνουμε ότι ο Έβρος αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί. Όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει, συμπάσχει μαζί σας και στηρίζει την προσπάθειά σας» κατέληξε.

Αμέσως μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο Υπουργός Υγείας μετέβη στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές, ενώ σε δήλωσή του  από τον χώρο του τελωνείου, αναφέρθηκε στα δύο μέτωπα (μεταναστευτικό και πανδημία κορωνοϊού) που αντιμετωπίζει η χώρα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «θα τα καταφέρουμε».

«Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μέτωπα. Τα σύνορά μας και το μεταναστευτικό και μια πανδημία, ένα πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά μας εδώ, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, όπως επίσης για τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ» δήλωσε χαρακτηριστικά για να καταλήξει «θα τα καταφέρουμε. Είναι εντυπωσιακό και μας κάνει πολύ περήφανους, το πώς όλη η χώρα είναι ενωμένη πίσω από αυτές τις δύο πολύ μεγάλες και σοβαρές κρίσεις».

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.