Β. Ελευθεριαδου: Τα σωματα ασφαλειας πυρηνας της υγιους αναπτυξης του κρατους

Επισκέψεις σε Πυροσβεστική υπηρεσία και Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής επισκέφθηκε την Τρίτη η Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ν. Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, στο κτίριο της οποίας συστεγάζονται  η Ε.Μ.Α.Κ. και η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
 
Στη συνάντησή της με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Μάριο Αποστολίδη καθώς και τους λοιπούς διοικητές των υπηρεσιών, επισημάνθηκαν στην κ. Ελευθεριάδου τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες.
 
Στην κορυφή των ζητημάτων αυτών βρίσκονται η υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ροδόπης και η ανισότιμη κατανομή προσωπικού σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, η ανεπαρκής και πολυδάπανη θέρμανση των κτιρίων, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν θέρμανση μέσω φυσικού αερίου, καθώς και η καταβολή κοινοχρήστων στην ΒΙ.ΠΕ.
 
Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που κατατέθηκε στην κ. Ελευθεριάδου αφορούσε την καταβολή αντιτίμου, που υποχρεούνται οι άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών να αποδίδουν, προκειμένου να μεταβούν στη Σαμοθράκη για την εκτέλεση του καθήκοντος. Οι παρόντες δήλωσαν, επίσης, προς την υποψήφια Βουλευτή πως αναγκάζονται να ζητούν επιχορηγήσεις από ιδιώτες, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των υπηρεσιών.
 
Η κ. Ελευθεριάδου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσαν υπόψη της οι διοικητές των υπηρεσιών και δεσμεύτηκε να τα μελετήσει και να εργαστεί πάνω στη διεκπεραίωσή τους.

Το ζήτημα του μεταναστευτικού προτεραιότητα για την Β. Ελευθεριάδου

Ακολούθησε την Τετάρτη επίσκεψη στον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη κατά την οποία η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.
 
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση ήταν αυτό της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας. Με 24 άτομα που έχουν μετατεθεί στα νησιά της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης, καθώς και στην πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και τους 54 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ και τη Σχολή Αστυφυλάκων, η Διεύθυνση της Ροδόπης βρίσκεται μπροστά σε ουσιαστικές ελλείψεις ανδρών, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι ανάγκες.
 
Συγχρόνως, οι υλικοτεχνικές υποδομές και τα προβλήματα στις κινητές αστυνομικές μονάδες δημιουργούν επιπλέον κωλύματα, ως προς την κάλυψη και των βασικών αναγκών εποπτείας και επέμβασης στο Νομό.
 
Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται, επίσης, από τη ροή του μεταναστευτικού κύματος, η αντιμετώπιση του οποίου επιφέρει κατανάλωση πολλών σημαντικών δυνάμεων των υπηρεσιών της περιοχής. Τέλος, επιβεβλημένη θεωρείται η ανάγκη στελέχωσης και αναβάθμισης του τελωνείου της Νυμφαίας, όπου τη στιγμή αυτή εργάζονται εκεί λιγότερα από τα μισά άτομα σε σχέση με το 2012.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.