Τζαμπαζης στην αρχη, Πετριδης στο τελος!

Ένα ξέσπασμα, που είχε ο πρόεδρος των Ηπειρωτών της Ροδόπης στην έναρξη του ετήσιου χορού του Συλλόγου το περασμένο Σάββατο, παραλίγο να οδηγήσει σε «διπλωματικό επεισόδιο» με τον, επίσης Ηπειρώτη στην καταγωγή, δήμαρχο Κομοτηνής.
 
Στο στόχαστρο του κ. Γιάννη Τζαμπάζη μπήκαν οι τοπικοί πολιτευτές, που συνηθίζουν να θυμούνται τους συλλόγους και τις εκδηλώσεις τους κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογικές αναμετρήσεις. Μιλώντας ενώπιον τριών – ως εκείνη την ώρα- εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής σκηνής, υπενθύμισε ότι από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση είχαν «παρελάσει» περίπου 15 πολιτευτές του τόπου μας και επιστράτευσε δηκτικά σχόλια για όλους εκείνους που ακολουθούν την περιγραφείσα παλαιοπολιτική τακτική.
 
Δεν περιορίστηκε όμως στην αφηρημένη αποδοκιμασία και καταδίκη της εν λόγω  συμπεριφοράς, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και την καταλόγισε σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο της περιοχής μας, στον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη. Παρατηρώντας, μάλιστα, ότι ο κ. Πετρίδης, αν και Ηπειρώτης στην καταγωγή, απουσίαζε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών, εμμέσως πλην σαφώς παρουσίασε το παράδειγμά του ως χαρακτηριστικό της υποκριτικής συμπεριφοράς, που περιέγραφε.
 
Ο χαιρετισμός, που απεύθυνε ο αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Ταπατζάς, λίγο μετά από την οργισμένη παρέμβαση του κ. Τζαμπάζη, κάθε άλλο παρά κατευναστικός των πνευμάτων αποδείχτηκε. Ο κ. Ταπατζάς δεν έκανε καμία νύξη στους πιθανούς λόγους, που κράτησαν μακριά από την εκδήλωση τον κ. Πετρίδη, με αποτέλεσμα να διατηρείται η εντύπωση ότι επρόκειτο για μία σκόπιμη επιλογή απαξίωσης εκ μέρους του τελευταίου.
 
Η υπόθεση έμελλε να πάρει διαφορετική τροπή λίγο πριν από τις 11 το βράδυ- σχεδόν δύο ώρες μετά από την έναρξη της εκδήλωσης- όταν στην αίθουσα εμφανίστηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Κομοτηνής και έκανε γνωστό ότι ο λόγος της καθυστέρησής του ήταν παρουσία του στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στην Αλεξανδρούπολη. Βέβαια, ενημερωμένος προφανώς για τα όσα είχαν διαμειφθεί κατά την έναρξη της εκδήλωσης και εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που είχε ασκηθεί προς το πρόσωπό του, πλησίασε αμέσως τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών και μαζί κατευθύνθηκαν προς τον προθάλαμο της αίθουσας. Άγνωστο τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών στη διάρκεια του επίμαχου τετ-α-τετ. Κρίνοντας όμως από το γεγονός ότι μετά από λίγο πόζαραν μαζί στον φωτογραφικό φακό, δεν αποκλείουμε να έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις και να συμφιλιώθηκαν.  
 
Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, το όλο περιστατικό αποδείχτηκε αρκετό, ώστε να «αναζωπυρώσει» την υπάρχουσα φημολογία, που θέλει τον κ. Τζαμπάζη να συμμετέχει- ακόμα και να ηγείται- σε νεοσύστατη δημοτική κίνηση, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει τον δήμο Κομοτηνής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
Μέχρι τότε, βέβαια, θα μεσολαβήσουν άλλες τρεις κοπές βασιλόπιτας και θα υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να διαπιστώσουμε κατά πόσον η επίμαχη φημολογία έχει κάποια βάση αλήθειας. Οπότε προς το παρόν μένουμε στην καταγραφή του κατά τα άλλα αξιοσημείωτου περιστατικού…Θ.Σ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.