Τσιμεντο να γινει

Χθες Πέμπτη φίλοι και στελέχη της δημοτικής κίνησης «Κομοτηνή-Νέα Εποχή», επισκέφθηκαν τον χώρο του Άλσους Πάρκου της Αγίας Παρασκευής, όπου διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής του, προκειμένου να αποτυπώσουν επιτόπου την εξέλιξη του έργου και να εκφραστούν με δημόσιο λόγο και τρόπο οι φόβοι και οι αμφιβολίες γι΄ αυτό που πρόκειται να παραδοθεί στους πολίτες της Κομοτηνής ως νέα εκδοχή του ιστορικού πάρκου της πόλης.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Δάμων Δαμιανός συνοδευόταν από μέλη της Κίνησης και υποψηφίους του συνδυασμού, όπως την Μάγδα Τζουμάκα, το Χουσεΐν Μπαϊράμ, τον Δημήτρη Ζάχο, τον Σταμάτη Σακελλίωνα, τον Δημήτρη Μουμτζίδη, την Εύα Ανδριτσοπούλου, τον Χασάν Εκρέμ ενώ παρέστη και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρης Χαρίτος.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Δάμων Δαμιανός αναφερόμενος στο θέαμα που αντίκρισαν το χαρακτήρισε θλιβερό. «Το θέαμα που αντικρίζουμε σήμερα στο ιστορικό πάρκο της Κομοτηνής είναι θλιβερό. Μέσα σε αυτό το πάρκο έχουν αναμνήσεις γενιές ολόκληρες Κομοτηναίων που πέρασαν όμορφες στιγμές, περπάτησαν, ερωτεύτηκαν. Σήμερα συντελείται η αισθητική και φυσική του εξαφάνιση με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Κανένα σχέδιο και καμιά μελέτη που πέρασε από το προηγούμενο είτε από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν προέβλεπε την τσιμεντοποίηση του πάρκου. Καταγγέλλουμε ως δημοτική κίνηση και τους κάθε λογής αρμόδιους που ενώ είχαν υποσχεθεί την αποκοπή ενός μικρού αριθμού δένδρων, σήμερα βλέπουμε το πάρκο να αποψιλώνεται από το φυτικό του κεφάλαιο. Γκρίζες πλάκες από τσιμέντο, δρόμοι από τσιμέντο, και βέβαια η αποθέωση του κιτς και της κακογουστιάς, οι αρχαιοελληνικοί κίονες που μας παραπέμπουν δυστυχώς σε μνήμες άλλων εποχών για την πατρίδα μας. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα ερχόμασταν στο πάρκο για να εκφράσουμε τους φόβους μας για ό,τι συντελείται εκεί μέσα, πρέπει να σας πω ότι δεν είχαμε φανταστεί το μέγεθος της συντελούμενης καταστροφής. Τώρα που το βλέπουμε με τα μάτια μας η εικόνα είναι αποκαλυπτική. Θα ζητήσουμε την κατεπείγουσα διενέργεια δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την υπό εξέλιξη εργολαβία στο πάρκο και θα ζητήσουμε να κληθούν εργολάβοι και μελετητές προκειμένου να συγκρίνουμε την αποτύπωση της μελέτης και την εξέλιξη των εργασιών που γίνεται σήμερα εκεί».

Ο κ. Δαμιανός
κάλεσε «τους ενεργούς πολίτες της Κομοτηνής, τον κάθε έναν, που έχει ευαισθησίες για την πόλη μας και θύμισες για το παρελθόν της να αντιδράσει και να δημιουργήσουμε κλοιό γύρω από τη δημοτική αρχή και τον ανάδοχο του έργου για να ακυρωθεί εδώ και τώρα το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται μέσα στο κέντρο της Κομοτηνής».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.