«Τσεπωσε» 2.200 ευρω παριστανοντας τον διαφημιστη του ΚΤΕΛ Καβαλας

Εξαπάτησε 14 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε δυόμισι μήνες

Ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν 14 απάτες που διαπράχθηκαν σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Απριλίου του τρέχοντος έτους στο νομό και στην πόλη της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος είχες απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 57χρονος μετέβαινε σε επιχειρήσεις, όπου παρουσιαζόταν στους ιδιοκτήτες τους ως διαφημιστής που συνεργάζεται με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ανάρτηση διαφημίσεων σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αποσπούσε από αυτούς διάφορα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την μεταξύ τους υποτιθέμενη συμφωνία, καταρτίζοντας τις περισσότερες φορές πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, κατάφερε να εξαπατήσει 14 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ηλικίας από 32 έως 58 ετών, αποσπώντας συνολικά 2.200 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.