«Τσεκ» Σημιτη στο υπουργειο Γεωργιας

Η βαθμολόγηση των υπουργών και ο έλεγχος του έργου τους, εν όψει και του επερχόμενου ανασχηματισμού, άρχισε από το υπουργείο Γεωργίας. Χθες το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης με το μπλοκάκι ανά χείρας έφτασε στο 6ο όροφο του υπουργείου Γεωργίας. Το τσεκάρισμα άρχισε με τα όσα είχαν πει ότι θα κάνουν πριν από ένα χρόνο ο κ. Ανωμερίτης και οι υφυπουργοί Βαγγ. Αργύρης και Φωτ. Χατζημιχάλης στον πρωθυπουργό, στην πρώτη τους συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για την πορεία και τη δράση των φορέων (οργανισμών – εταιρείων) που λειτουργούν στα πλαίσια του ΥΠΓΕ.

Παρ’ όλο που η βαθμολογία δεν ανακοινώθηκε, ο κ. Σημίτης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους δύο από τους 6 νέους φορείς. Στον Οργανισμό Πληρωμών που θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του έτους και στο ΔΗΜΗΤΡΑ για την εκπαίδευση των αγροτών.

Διαπιστώσαμε είπε, ότι βρίσκονται σε καλή πορεία. Επίσης ανέφερε άλλες δύο-τρεις διαπιστώσεις (π.χ. ολοκλήρωση διαδικασιών για τη μετάβαση από το Β΄ στο Γ΄ Κ.Π.Σ. για τη μετατροπή του υπουργείου σε επιτελικό όργανο, κ.λ.π.).

Γενικά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η γενική εντύπωση ήταν ότι ο μεν υπουργός έδειχνε συγκρατημένη ικανοποίηση, ενώ οι δύο υφυπουργοί ήταν συγκρατημένα σκυθρωποί και οι γεν. Γραμματείς έδειχναν αμηχανία.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι συντάκτες που καλύπτουν το ΥΠΓΕ είχαν ετοιμάσει, ανάμεσα στις άλλες, και τις εξής ερωτήσεις:

•Στην σύσκεψη παρέστησαν οι πρόεδροι των εποπτευόμενων οργανισμών εκτός από τη διοίκηση της ΑΤΕ, η οποία έχει τη διαχείριση των χρημάτων που θα πάνε στη γεωργία. Αρκεί η παρουσία κάποιων υπαλλήλων της ΑΤΕ στις θέσεις εξουσίας του ΥΠΓΕ;

•Υπήρξε ενημέρωση για τις διαδικασίες (μεθοδεύσεις), με τις οποίες κρατικοποιήθηκαν 4-5 συνεταιριστικές εταιρείες, πέρασαν στη ιδιοκτησία της ΑΤΕ και ετοιμάζονται να πουληθούν (ΣΕΒΑΘ, ΡΟΔΟΠΗ, ΑΓΝΟ, ΣΕΚΑΠ, ΔΟΔΩΝΗ κ.α.);

•Πόσα χρήματα εκταμιεύτηκαν την τελευταία διετία για επενδύσεις στη γεωργία;


Οι ερωτήσεις αυτές ζητούν απάντηση. Έστω και ετεροχρονισμένα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο του υπουργείου δεκάδες υπάλληλοι του ΥΠΓΕ, οι οποίοι δεν παίρνουν κάποια επιδόματα που χορηγούνται σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων από τα κονδύλια της Ε.Ε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.