Τροφιμα και χυμοι στους πιο αδυναμους συμπολιτες μας

Διανομή τροφίμων και χυμών σε 225 οικογένειες πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Διανομή τροφίμων σε 225 οικογένειές στο Δήμο Κομοτηνής έγινε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής σε δικαιούχους του προγράμματος Παροχής Τροφίμων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που υλοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ ΠΑΜΘ και Δήμου Κομοτηνής.
 
Η διανομή πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Σίτισης του Δήμου Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, τη δεύτερη φάση του προγράμματος.
 
Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν σε 225 οικογένειες, που έλαβαν μεταξύ άλλων κατεψυγμένο κοτόπουλο, γραβιέρα, φέτα, όσπρια, ζυμαρικά, πελτέ ντομάτας, ενώ παράλληλα στους ίδιους δικαιούχους δόθηκαν χυμοί από το πρόγραμμα αγροτικών προϊόντων του Δήμου Κομοτηνής.
 
«Είναι μεγάλο το πακέτο και ο κόσμος φεύγει ευχαριστημένος» σημείωσε χαρακτηριστικά o αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών, επισημαίνοντας πως η ροή ήταν σχετικά ομαλή, μιας και η προετοιμασία των πακέτων είχε γίνει από την προηγούμενη ημέρα από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης και φοιτητές της Κοινωνικής Διοίκησης που εργάζονται εθελοντικά.
 
Ο κ. Σωτηρακόπουλος τόνισε πως ο Δήμος Κομοτηνής θα διανείμει χυμούς στο τέλος του μήνα μαζί με την διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ, σε άλλους δικαιούχους από αυτούς της Τετάρτης, μαζί με προϊόντα όπως κοτόπουλο, φέτα κτλ., με τη διανομή χυμών να συνεχίζεται και μέσα στον επόμενο χρόνο, μιας και διατηρούνται, ενώ χυμούς θα μοιράσουν και οι άλλοι Δήμοι της Ροδόπης.
 
Πάντως ο κ. Σωτηρακόπουλος παρατήρησε ότι μπορεί με αυτά τα προγράμματα να στηρίζονται συμπολίτες μας οι οποίοι το έχουν ανάγκη, όμως δεν λύνουμε το πρόβλημα που δημιουργεί αυτές τις ανάγκες. «Το πρόβλημα θα λυθεί με το να σταματήσει η ανεργία, να φτιαχτούν καινούριες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, κάτι στο οποίο θα πρέπει να σκύψει η πολιτεία» σημείωσε, τονίζοντας πως μόνο με αυτό τον τρόπο θα λυθεί, κατά την άποψή του, το πρόβλημα στη ρίζα του.
 
«Ο κόσμος μας ευχαριστεί, και εμείς ως Δήμος Κομοτηνής τρέχουμε και εντασσόμαστε σε αυτά τα προγράμματα, όμως με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε το βασικό πρόβλημα» επανέλαβε κλείνοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.