«Τριτωσε» και απεκτησε φανατικους φιλους

Το δικό του σταθερό και φανατικό κοινό αποδεικνύεται πως απέκτησε ο ισπανόφωνος κινηματογράφος στην πόλη μας. Την πρωτοβουλία να τον συστήσει στους Κομοτηναίους, διοργανώνοντας φεστιβάλ αφιερωμένο στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, είχε πάρει ο Σύλλογος Alma Libre πριν από μια διετία. Η επιτυχία του εγχειρήματος, που διαφάνηκε ήδη από τις πρώτες δυο διοργανώσεις, επιβεβαιώθηκε περίτρανα φέτος, με τη μεγάλη προσέλευση κοινού, που γνώρισε το τρίτο φεστιβάλ. Στη διάρκεια του τετραήμερου που μας πέρασε, συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, που θέλησαν να περάσουν μια ξεχωριστή βραδιά σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, έδωσαν ραντεβού στην αυλή της Αναπτυξιακής Ροδόπης, όπου έγιναν οι προβολές των ταινιών. Μάλιστα, οι διοργανωτές δε γλίτωσαν από τον… «ευχάριστο πονοκέφαλο» της αναζήτησης επιπλέον καθισμάτων για να εξυπηρετηθούν όλοι οι θεατές.

Όπως γίνεται κατανοητό, η αποδοχή που έχει γνωρίσει το Φεστιβάλ και η δυναμική που έχει αποκτήσει στο σύντομο χρόνο ζωής του πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος του Alma Libre και ισχυρό κίνητρο για τα μέλη του, ώστε να επιδιώξουν την καθιέρωση, την αναβάθμιση και την εξέλιξή του σε θεσμό. Ο Σύλλογος, που είναι γνωστός για την έντονη παρουσία και δράση του στην ανάδειξη των λατινοαμερικάνικων χορών, έχει επιπλέον ως καταστατικό στόχο του την προώθηση ευρύτερα της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να συμπεριλάβει στις καθιερωμένες δράσεις του και το φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου «Θερβάντες» και των Πρεσβειών της Ισπανίας και της Αργεντινής, και σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του Συλλόγου «Οι Άγιοι Θεόδωροι»

Πολύτιμη αρωγή στην φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ πρόσφεραν η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, το πολυκατάστημα Λαγάκης και το ζαχαροπλαστείο Sultan Baklava, που διέθεσαν αναψυκτικά, ποτά, γλυκά, παγωτά και άλλα κεράσματα για το κοινό, όπως επίσης ο κ. Γιώργος Παπαλεξάνδρου, που επιμελήθηκε εθελοντικά το υλικό προβολής. Σημειώνεται πως και φέτος τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν από την προαιρετική συνεισφορά των θεατών, προορίζονται για τη στήριξη του Συλλόγου Ατόμων ΑμεΑ «Οι Άγιοι Θεόδωροι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.