Τριτοι σε ηλικια, πρωτοι στο γλεντι

Όπως μόνο αυτά ξέρουν γιόρτασαν την ημέρα της τρίτης ηλικίας τα μέλη του 1ου και του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Τη ζωτικότητά τους, σε πείσμα τόσο των καιρών όσο και του χρόνου που αμείλικτος προχωρά, έδειξαν τα μέλη του 1ου και του 2ου ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαν για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας ημέρας τιμής στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».
 
Τα μέλη των ΚΑΠΗ γιόρτασαν, τραγούδησαν και γλέντησαν με την ψυχή τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως δεν βρίσκονται στο τέλος της ζωής, αλλά στην αρχή μιας νέας εποχής.
 
 

«Δώστε ζωντάνια στον κόσμο»

 
«Παρών» στην εκδήλωση ήταν για μια ακόμα χρονιά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε πως εάν σήμερα πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, είναι γιατί δεν μπορούν να βγουν από τον εαυτό τους, να μοιραστούν το ίδιο φαγητό με τον άλλο».
 
Για αυτό είναι σημαντικό ότι βρίσκονται όλοι μαζί στον ίδιο χώρο και γίνονται μια αγκαλιά, ώστε να γίνεται ο καθένας όπως οι άλλοι θέλουν, να τον αγαπούν οι άλλοι και να τους αγαπά.
 
Τους ζήτησε δε να είναι όλοι χαρούμενοι, μιας και μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν μια ζωντάνια στον κόσμο,  στηρίζοντας τα παιδιά τους στην καθημερινότητά τους.
 
 

Κάθε χρόνο και κάτι παραπάνω

 
Η συγκέντρωση της Κυριακής είναι μια γιορτή που κάνει κάθε χρόνο το ΚΕΜΕΑ για να γιορτάσουν όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ μαζί, σημείωσε ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος τόνισε πως οι ίδιοι επιθυμούν να είναι όσο γίνεται καλύτεροι για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και να τους προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
 
«Προσπαθούμε τα προγράμματα που κάνουμε στα ΚΑΠΗ να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα και να απαλύνουν τον όποιο πόνο των ηλικιωμένων» σημείωσε, για αυτό και συνεχίζουν όλα τα προγράμματα για τη φυσική υγεία και δραστηριότητα των ηλικιωμένων, προσπαθώντας κάθε χρόνο να προσθέσουν κάτι παραπάνω.
 
Έτσι φέτος πρόθεση του ΚΕΜΕΑ είναι να βρεθεί  ένα άτομο για να στηρίζουν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ήδη γίνονται στα ΚΑΠΗ ενώ είναι πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις από τα μέλη τους.
 
 

Ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση

 
Τέλος η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ σημείωσε πως γιορτάζουν την ημέρα κάθε χρόνο επιθυμώντας να τιμήσουν την τρίτη ηλικία αλλά και γιατί θέλουν να βλέπουν τα μέλη των δύο ΚΑΠΗ της πόλης να γιορτάζουν, να χαμογελούν, να χορεύουν και να περνούν όμορφα.
«Στις δύσκολες εποχές, που περνούμε, λίγα πράγματα μας έχουν απομείνει, ένα από αυτά είναι το χαμόγελο, ο χορός και η διασκέδαση» τόνισε, για αυτό και στο Κέντρο προσπαθούν να πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων για τους ηλικιωμένους, με σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας τους, αλλά και τη ψυχαγωγία και τη δημιουργική τους απασχόληση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.