Τριμερης αυτοδιοικητικη συναντηση στην Σταυρουπολη

Ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στην προώθηση της διαπεριφερειακής και διασυνοριακής συνεργασίας μέσω των Δικτύων των αυτοδιοικήσεων Ελλάδας «Πόλις», Τουρκίας «Trakyakent» και Βουλγαρίας «RAM TRAKYA» πρόκειται να συζητηθούν στη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης των διοικήσεων των φορέων στις 19 και 20 Ιουνίου στην Σταυρούπολη.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου Δήμων Δυτικής-Ανατολικής Θράκης «Πόλις» κ. Ντίνος Χαριτόπουλος από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τις τριμερείς επαφές είναι η συγκρότηση και λειτουργία κοινού συντονιστικού οργάνου το οποίο θα απαρτίζεται από τα μέλη των Δ.Σ των Δικτύων και θα συντονίζει τη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα λαμβάνονται.

Η από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι επίσης από τα κυριότερα ζητήματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διμερείς συνομιλίες μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού δικτύου διαδημοτικής συνεργασίας κατά τις οποίες θα παρουσιαστεί η πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «ελληνοτουρκικού πολιτικού διαλόγου» όπως επίσης και ανάμεσα στις διοικήσεις των Δικτύων Ελλάδας και Βουλγαρίας με αντικείμενο την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε ότι το σύνολο των επαφών είναι πολύ σημαντικές, συνιστούν δε απόρροια ουσιαστικής προεργασίας.

Τέλος όπως υποστήριξε μέσω αυτών επιδιώκεται «η οριοθέτηση ζητήματων και δράσεων που έχουν να κάνουν με την πορεία συνεργασίας μεταξύ των δικτύων».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.