Τριμελεις επιτροπες σε καθε περιφερειακη ενοτητα της ΑΜΘ για την παταξη του παρεμποριου

Με απόφαση του Γιώργου Παυλίδη

Να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη λειτουργία του παρεμπορίου που ανθεί ιδιαίτερα σε όλη την έκταση της ΑΜΘ επιχειρεί να βάλει με απόφαση του για σύσταση μεικτών κλιμακίων ελέγχου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης. Τα επίμαχα κλιμάκια έρχονται να προστεθούν σε αυτά που λειτουργούν ήδη και πραγματοποιούν ελέγχους σε λαϊκές αγορές και θέσεις υπαιθρίου εμπορίου καθώς η πράξη απέδειξε πως οι έλεγχοι των παραπάνω κλιμακίων δεν επαρκούσαν για την πάταξη του φαινομένου.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που με την από 12 Σεπτεμβρίου απόφασή του ο κ. Παυλίδης προχώρησε στη συγκρότηση τριμελών επιτροπών διενέργειας ελέγχων για το παρεμπόριο σε κάθε μία από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ, οι οποίες αποτελούνται από ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Αυτές οι επιτροπές σύμφωνα με την απόφαση, είναι επιφορτισμένος με το έργο της διενέργειας ελέγχων όχι μόνο σε λαϊκές αλλά σε κάθε γωνιά της περιφερειακής ενότητας, θα λειτουργούν αυτοτελώς και συμπληρωματικά προς τις αντίστοιχες των λαϊκών αγορών αλλά θα είναι πιο ευέλικτες.

Οντέρ Μουμίν «Το παρεμπόριο αποτελεί βαριά πληγή για τα εμπορικά καταστήματα της περιφέρειάς μας» 

Σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου, Βιομηχανίας, Διοικητικού και Οικονομικού κ. Οντέρ Μουμίν υπογράμμισε πως επιδίωξη της περιφέρειας είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αλλά και τους νόμιμους μικροπωλητές.
 
«Το παρεμπόριο αποτελεί βαριά πληγή για τα εμπορικά καταστήματα της περιφέρειας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουμίν τονίζοντας πως η παραπάνω απόφαση του κ. Παυλίδη είναι ένα «πολύ σημαντικό βήμα για την εντιμετώπιση-μείωση του φαινομένου του παρεμπορίου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας».
 
Παράλληλα ο κ. Μουμίν έσπευσε να διευκρινίσει ότι στόχος των τριμελών επιτροπών δεν είναι η επιβολή αυξημένων προστίμων προς επιδίωξη κάποιας τιμωριτικής διάθεσης αλλά η συνειδητοποίηση πως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει στην Ελλάδα θα πρέπει να προστατεύεται όσο γίνεται περισσότερο η νόμιμη οικονομική δραστηριότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.