«Τρικλοποδιες» στη Μ.Μ. Βασιλειου

Ο αντιδήμαρχος για την καθαριότητα, την παιδεία, τη νεολαία, τη νέα δημοτική βιβλιοθήκη Γιώργος Μανανάς μίλησε στον ΠτΘ για τα προβλήματα που παρατηρούνται σε ορισμένες κεντρικές οδούς της Κομοτηνής λόγω της υπερσυγκέντρωσης κάδων απορριμμάτων, με αποτέλεσμα τη δυσοσμία ειδικά τους θερινούς μήνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διασταύρωση της Αγίου Γεωργίου με τη Μ.Μ. Βασιλείου, όπου οι επτά κάδοι έχουν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο ενώ οι γωνίες στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι τρεις.

Ο κ. Μανανάς είχε αναλάβει την πρωτοβουλία πριν μερικούς μήνες να συναντηθεί με τους επαγγελματίες της Κομοτηνής προκειμένου να δοθεί μια λύση στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται σε σχέση με την καθαριότητα των εμπορικών δρόμων. Η ανταπόκριση ήταν από μικρή έως ελάχιστη και φυσικά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. «Έχουμε δει πολύ σοβαρά το θέμα σε μερικά σημεία της πόλης, όπως είναι η Μ.Μ. Βασιλείου με την Αγίου Γεωργίου. Έχουμε μεταφέρει αρκετές φορές τους κάδους στα σωστά σημεία με αποτέλεσμα – και λυπάμαι που το λέω – πολλές φορές να κάνουμε και τους χωροφύλακες.

Το πρωί ή το βράδυ μετακινούν τους κάδους, οπότε γίνεται υπερσυγκέντρωση. Τους έχουμε μοιράσει άπειρες φορές, έχουμε καλέσει τους επαγγελματίες, τους έχουμε επιδώσει χαρτιά κι αυτό που θα κάνουμε στο τέλος είναι να τους υποχρεώσουμε αν και αυτό είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας του δήμου και των πολιτών».

Ο κ. Μανανάς επισημαίνει ότι η κακή συμπεριφορά δεν αφορά μόνο επαγγελματίες αλλά και πολίτες. «Μέσα από τις οικοδομές της Μ.Μ. Βασιλείου μεταφέρουν κάποιοι τους κάδους στην αρχή αν και υποχρεούνται να τους έχουν στα κενά σημεία. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες, όπως και επαγγελματίες δεν καταλαβαίνουν την καλή διάθεση από πλευράς δήμου».

Η κατάσταση χειροτερεύει με τα αυτοκίνητα που διπλοπαρκάρουν μπροστά από τους κάδους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δυσκολεύει η κυκλοφορία αλλά να είναι απαγορευτική η πρόσβαση και να μην μπορούν καν να πλησιάσουν τα απορριμματοφόρα του δήμου. Ο κ. Μανανάς θυμίζει ότι είχαν κοντέινερ σε κάποια σημεία της πόλης αλλά τα απομάκρυναν γιατί δε μπορούσαν να κινηθούν οι πολίτες.

Επιμένοντας στην άριστη συνεργασία με τους πολίτες καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους θερινούς μήνες και να μην αλλάζουν θέσεις στους κάδους.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.