Τρικακια κατα των περιορισμων εξαιτιας του κορωνοιου στην Κομοτηνη

Από την «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρατική Διαχείριση της Πανδημίας»

Τρικάκια κατά των περιορισμών εξαιτίας του κορωνοϊού, μιλώντας για «Πανδημία της Χούντας σε έξαρση» έριξαν σε γειτονιές της Κομοτηνής μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρατική Διαχείριση της Πανδημίας» το βράδυ του Σαββάτου, τοποθετώντας παράλληλα σε παρμπρίζ αυτοκινήτων ανακοίνωση με την οποία ζητούν «να σπάσουμε τις απαγορεύσεις χουντικού τύπου».

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως ο εγκλεισμός στα σπίτια, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, επιλέγει να ενισχύσει την καταστολή και τον φόβο με απώτερο σκοπό την νομιμοποίηση της νέας συνθήκης εγκλεισμού.

Κατηγορούν τα ΜΜΕ για ψυχολογικό πόλεμο στο λαό, ενώ από τα πυρά δεν ξεφεύγει και η κυβέρνηση θεωρώντας πως στόχος της είναι η δημιουργία «μίας κοινωνίας μπάτσων και ιδιωτικοποιήσεων» και επισημαίνοντας ότι αποποιείται τις ευθύνες της, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την ατομική ευθύνη και αφού δημιουργεί ένα κλίμα πανικού και τρομοκρατίας, ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό στο όνομά της.

Αυτό όμως πιστεύουν πως έχει σαν αποτέλεσμα την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, «που θυμίζει ένα καθεστώς φασισμού». Την ίδια ώρα, τονίζουν, περιθωριοποιημένοι «β' διαλογής» άνθρωποι αποτελούν τους αόρατους αυτής της κοινωνίας για τον κρατικό μηχανισμό, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, στοιβάζοντας τους σε κλειστές δομές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.