Τριημερος καυσωνας

Στο «κόκκινο» και πάλι ο υδράργυρος από χθες καθώς εξασθένησαν τα μελτέμια, ενώ θερμές μάζες αναμένονται από την Αφρική να «χτυπήσουν» πρώτα την Δυτική Ελλάδα και να μεταφερθούν προς τα βόρεια. Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή όπου το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σήμερα ο υδράργυρος στην ηπειρωτική χώρα θα «σκαρφαλώσει» στους 41-43 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει στους 37-39 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα είναι το θερμόμετρο και την Κυριακή, με τις μέγιστες τιμές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα να φτάνουν τους 37-39 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 41-43 βαθμούς και στην περιοχή του Αιγαίου τους 38-40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα, καθώς άνεμοι ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν από την Κυριακή.

Από πλευράς νομαρχίας σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Μπαλtίδη έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα όπως αυτά αποφασίστηκαν από το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, με συξημένες επιτηρήσεις σε προεπιλεγμένες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα, όπως δασικές περιοχές, περιοχές που υπάρχουν ΧΑΔΑ.

Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων η Νομαρχία θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιηθούν προεπιλεγμένες αίθουσες, όπως η αίθουσα της Νομαρχίας, το κλειστό στάδιο, η Ιερά Μητρόπολη, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, χώροι που έχουν πλέον προγραμματιστεί όπως και σε δήμους με κλιματιζόμενες αίθουσες, ώστε τα άτομα που έχουν πρόβλημα να μπορούν να καταφύγουν. «Σε περίπτωση που τα φαινόμενα ενταθούν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όπου και θα ληφθούν μέτρα», δήλωσε ο κ. Μπαλτίδης.

Καθησυχαστικός από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο κ. Παυλακάκης ο οποίος δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα για αύξηση μέτρων εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στο 2. «Δεν ελήφθησαν επί πλέον μέτρα εκτός και αν αύριο αλλάξουν οι δείκτες επικινδυνότητας. Ισχύει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου όπως αυτός χαράχτηκε στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.