Τριημερη επισκεψη σε δημους της Βουλγαριας απο την Λεσχη Ηλικιωμενων του Δημου Σαπων

Τριήμερη επίσκεψη σε δήμους της γειτονικής Βουλγαρίας πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, αποστολή μελών της Λέσχης Ηλικιωμένων του Δήμου Σαπών, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της επίσκεψης, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ηλκιωμένους έγκειται στη βάση των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει ο Δήμος Σαπών, με απώτερο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των όρων διαβίωσης ευαίσθητων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Το τριήμερο πρόγραμμα του ταξιδιού, περιλαμβάνει επισκέψεις στους Δήμους του υπό σύσταση Δικτύου ΟΤΑ της Βουλγαρίας, Ντριάνοβο, Τριάβνα και Νόβα Ζαγόρα. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και επίσκεψη στο Δήμο του Μαγγλίς, μεταξύ του οποίου και του Δήμου Σαπών υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε εκκλησιαστικά και ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα των παραπάνω περιοχών. Επίσης περιηγήσεις σε Δήμους, εκτός, του υπό σύσταση Δικτύου, όπως είναι αυτός της Στάρα Ζαγορά.

Σημειώνεται τέλος ότι οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν να μετέχουν στην επίσκεψη, θα πρέπει να το δηλώσουν έως την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στους συνεργάτες του προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας, στη Λέσχη Ηλικιωμένων.

Εγγραφές γίνονται καθημερινά κατά τις ώρες, από 9 το πρωί έως 12 μεσημέρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.