Τρια περιστατικα δηλητηριασης αδεσποτων σε λιγοτερο απο 10 ωρες

Νέα χρονιά, νέα τετράποδα θύματα

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία συνολικά σκυλιά δηλητηριάστηκαν με φόλες τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κομοτηνή, σε διάστημα μάλιστα μικρότερο των δέκα ωρών.
 
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε γύρω στις 2 το ξημέρωμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου η άμεση παρέμβαση της Φιλοζωικής αλλά και των στελεχών του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής κατάφεραν να σώσουν το αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο και κατάφερε σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εντός των επομένων τεσσάρων ωρών να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
 

Στις άλλες δύο περιπτώσεις ωστόσο οι τετράποδοι «συμπολίτες» μας δεν στάθηκαν τυχεροί, καθώς το πρώτο βρέθηκε νεκρό στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, ενώ το δεύτερο που βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο πάρκινγκ πίσω από το Ίδρυμα Παπανικολάου παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων τελικά κατέληξε.
 

Τα περιστατικά γνωστοποιήθηκαν τόσο από τη Φιλοζωική της Κομοτηνής όσο και από τον κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου, που επεσήμαναν αμφότεροι την αγανάκτησή τους για αυτά, αλλά και τους κινδύνους που κρύβουν οι πρακτικές αυτές ακόμα και για τους ίδιους τους ανθρώπους.
 
Εμείς προσυπογράφουμε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.