Τρια μεταλλια στο Διεθνες Τουρνουα της Εσθονιας για το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Χρυσό η Νικολέτα Μπάρμπα, ασημένιο η Αγάπη Αμπελίδου και χάλκινο ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης

Με σημαντικές διακρίσεις από το Διεθνές τουρνουά στο Τάλιν της Εσθονίας που έλαβε χώρα από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 1 Απριλίου, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή τουρνουά που φέτος συγκέντρωσε σχεδόν 2.000 αθλητές από όλο τον κόσμο, επέστρεψαν οι τρείς παλαιστές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Το τουρνουά, που θεωρείται το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε στο Saku Suurhall, μέσα στο οποίο στήθηκαν 14 παλαίστρες σε ένα τεράστιο χώρο.
 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και τρείς αθλητές του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης που πάλεψε στην κατηγορία παίδων στα 80 κιλά, και οι Νικολέτα Μπάρμπα και Αγάπη Αμπελίδου, που πάλεψαν στις κατηγορίες 66 και 38 κιλών αντίστοιχα στην ηλικιακή κατηγορία των παμπαίδων-πανκορασίδων.
 
Τα κορίτσια πάλεψαν εξαιρετικά καλά, με την Νικολέτα Μπάρμπα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και πρόσφατα κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να κατακτά το χρυσό και στο Τάλιν.
 

Η δε Αγάπη Αμπελίδου, που πάλευε σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία από την κανονική της, ανταποκρίθηκε πολύ καλά και έφτασε μέχρι τον τελικό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.
 
Τέλος ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, που είχε 21 συναθλητές στην κατηγορία του, φαίνεται πως προδόθηκε από την έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως ανέφερε ο προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης, και ηττήθηκε στον ημιτελικό αλλά κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
 

Όπως σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, το τμήμα θέλει να επιστρέψει στο Τάλιν και του χρόνου, μιας και πρόκειται για αξιόλογο τουρνουά και ήδη θα ξεκινήσουν να σχεδιάζουν για αυτό.
 
Μάλιστα σημείωσε πως και η Ελληνικό Ομοσπονδία Πάλης σκέφτεται να διοργανώσει ανάλογο τουρνουά στη χώρα μας, έχει όμως να αντιμετωπίσει και δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και αυτή του χώρου μιας και το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων (ή «Σπίτι της Πάλης»), χωράει μόνο τέσσερις παλαίστρες ταυτόχρονα, όταν στην Εσθονία είχαν 14.
 
 

Συνεχίζουν οι προπονήσεις και το Πάσχα 

Το τμήμα πάντως είχε και άλλους αθλητές σε δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τον Κωνσταντίνο Αυτοφορίδη να συμμετέχει σε τουρνουά στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, όπου πήρε την πέμπτη θέση.
 
Άτυχος ήταν ο Ιμπίς Νιαζή, ο οποίος δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία γιατί δηλώθηκε εκ παραδρομής σε λάθος κατηγορία βάρους και δεν μπορούσε να κληρωθεί στην μεγαλύτερη κατηγορία με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί να παλέψει.
 
Τα παιδιά του συλλόγου πάντως δεν σταματούν τις προπονήσεις ακόμα και μέσα στο Πάσχα, μιας και έχουν πολλές υποχρεώσεις μετά από αυτό.
 
Ήδη ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης και ο Αντώνης Ντοβγκοπόλοφ βρίσκονται στο Λουτράκι για την προετοιμασία για τα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μαζί με άλλους αθλητές της πάλης, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές κάνουν καθημερινές προπονήσεις στην Κομοτηνή, ακόμα και μέσα στις διακοπές του Πάσχα.
 
Στο επόμενο διάστημα, στις 19 Απριλίου, θα βρεθούν στην Κομοτηνή φιλοξενούμενοι του τμήματος, αθλητές συλλόγου πάλης από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, μαζί με την ομάδα του Συλλόγου Άνγκελ Βοϊβόντα από το Χάσκοβο, με όλους τους αθλητές να κάνουν κοινές προπονήσεις και να γνωρίζουν διαφορετικές μεθόδους.
 
Επίσης στις 24 Απριλίου τα παιδιά του τμήματος θα ταξιδέψουν στην Προύσα, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παιδικό τουρνουά.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους τον κ. Μάρκο Γραμμενίδη, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής και το βενζινάδικο Αφοί Ταπατζά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.