Τρεις υποτροφιες εδωσε για ακομη μια χρονια η Φιλοπτωχος Κομοτηνης

Σε παιδιά των κοινωνικών φροντιστηρίων της πόλης που πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τη βασιλόπιτά της, απονέμοντας παράλληλα όπως κάθε χρόνο και τρείς υποτροφίες σε φοιτητές της Κομοτηνής, έκοψε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων
 
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που σημείωσε πως η αδελφότητα, ίσως η παλαιότερη στην Κομοτηνή, και το έργο καθώς και η διακριτική της παρουσία σε ό,τι έχει σχέση με τη στήριξη των οικογενειών, την κάνουν ξεχωριστή.
 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Σμαράγδα Μπραντζουκάκη ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν κοντά τους για την εκδήλωση, ενώ σημείωσε πως η Φιλόπτωχος και το 2017 ανταποκρίθηκε στις καταστατικές της υποχρεώσεις, αλλά και ακόμα παραπάνω.
 
«Κάναμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, και ανταποκριθήκαμε» σημείωσε, και σε αυτό βοήθησαν τα μέλη τους με τις συνδρομές τους, τις δωρεές τους, τις προσφορές τους, για αυτό τα ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους.
 

Στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν τρείς υποτροφίες σε παιδιά της περιοχής μας που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από οικογένειας που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τις υπόλοιπες.
 
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, φέτος όταν ήρθε η ώρα να συζητήσουν για τις υποτροφίες, τότε είδαν πως υπάρχουν στην περιοχή μας και κοινωνικά φροντιστήρια, όπως αυτό του Δήμου Κομοτηνής με το ΤΕΦ και αυτό της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, και διαπίστωσαν πως είναι θεσμοί που παρέχουν υπηρεσία, και έρχονται να λύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, με εκπαιδευτικούς που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, και είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος.
 

«Τα παιδιά που βραβεύτηκαν, με τη βοήθεια των φροντιστηρίων αυτών και τη δική τους επιμονή κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και αποτελούν παράδειγμα αυτής της προσπάθειας»  εξήγησε η κ. Μπραντζουκάκη, καλώντας όλους τους Κομοτηναίους να βοηθήσουν όπως μπορούν την εν λόγω προσπάθεια.
 
Δεσμεύτηκε δε πως η Φιλόπτωχος θα συνεχίσει τη δράση της όπως κάνει εδώ και 100 χρόνια, μιας και έχει παρουσία για πολλές γενιές, έχοντας βοηθήσει τους πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή αλλά και σε πολλές δύσκολες εποχές για τη χώρα και την περιοχή μας.
 

Η πρώτη υποτροφία, 300 ευρώ, δόθηκε όπως κάθε χρόνο στη μνήμη της ευεργέτιδας τους κ. Άννας Ταουκτσή Κομνηνού που έκανε δωρεά το γραφείο στο οποίο λειτουργούν, και δόθηκε στον Παναγιώτη Τσακρίδη, ο οποίος πέτυχε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στο ΤΕΙ ΑΜΘ.
 
Η δεύτερη υποτροφία δόθηκε στον Γιώργο Κελεσίδη του Στυλιανού, που πέτυχε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ η τρίτη υποτροφία δόθηκε στην Ναταλία Ελένη Καλτσίδου που πέρασε στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.