Τρεις συλληψεις διακινητων στη Ροδοπη

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 7 άτομα

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (2 και 3-12-2019) στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις διακινητές, ένας 30χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ηλικίας 57 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, στην επαρχιακή Οδό Πολυάνθου – Ιάσμου, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο, το οποίο προσέκρουσε σε πληροφοριακή πινακίδα και ακινητοποιήθηκε σε συστάδα δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και κατείχε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Γεωργίας, καθώς επίσης το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 2/3-12-2019, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, δύο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.