Τρεις εκδηλωσεις απο τη ΝΑΡΕ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης- Έβρου με πρωτοβουλία του προέδρου της κ.Χρήστου Χατζόπουλου διοργανώνει τρεις σημαντικές εκδηλώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αφορούν άμεσα την ανάπτυξη της υπαίθρου και θα συμβάλουν τόσο στην αναζήτηση επίλυσης καίριων προβλημάτων, όσο και στην προβολή της περιοχής.

Την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2006 το ετήσιο Συνέδριο Νέων Αγροτών Ευρώπης αρχίζει τις εργασίες του στις 9:00 μέχρι τις 18:00, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θράκης του Alexander Hotel με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα 25 μέλη κράτη. Η συμμετοχή νέων αγροτών είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα καθώς η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί εγκάρσιο θέμα των πολιτικών προτεραιοτήτων των ευρωπαϊκών περιφερειών, βασικό στοιχείο για την οικονομική και κοινωνική συνοχή. Αναμένεται να το παρακολουθήσουν 80 περίπου νέοι αγρότες από την ΕΕ και την Ελλάδα.

Ακολουθεί την Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006, το σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη της υπαίθρου και η στρατηγική της Λισσαβόνας» στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θράκης του Alexander Hotel, μεταξύ 9:00-16:00.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι περιφερειακές και τοπικές αρχές μπορούν να συμβάλουν στην εφαρμογή της αναθεωρημένης στρατηγικής της Λισσαβόνας στις αγροτικές περιοχές, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη διατήρηση του φυσικού τοπίου. Στο σεμινάριο θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Προεδρίας της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς και διαφόρων ευρωπαϊκών περιφερειών και πανεπιστημιακοί εμπειρογνώμονες.

Οι δύο προαναφερθείσες εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 θα πραγματοποιηθεί η 4Η για φέτος συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Επιτροπής των Περιφερειών από τις 9¨30 έως 18:00 κεκλεισμένων των θυρών, στον ίδιο χώρο.

Οι πρωτοποριακές αυτές εκδηλώσεις διοργανώνονται για πρώτη φορά από μια ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση και χρήζουν ανάλογης προβολής και στήριξης εκ μέρους σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.