Τρεις αθλητες στους τελικους του Πανελληνιου Πρωταθληματος Ανδρων θα εχει το τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Ο σύλλογος συνεχίζει την «επέλαση» σε όλες τις ηλικίες - Τη σκυτάλη παίρνουν οι αθλητές του συλλόγου στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων

Με τρείς αθλητές θα συμμετέχει τελικά το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 4 Μαρτίου.
 
Και αυτό γιατί μετά τον Ιμπίς Νιαζή, ο οποίος πήρε την πρόκριση στις 14 Ιανουαρίου στην Α΄ Προκριματική φάση στην Αθήνα, οι Νάρεκ Γκριγκοριάν στα 57 κιλά και Γιάννης Βίνικ στα 61 κατάφεραν να προκριθούν συμμετέχοντας στη Β' Προκριματική Φάση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο Ευρωπού στη Θεσσαλονίκη.
 
Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που επέδειξαν όλοι οι αθλητές για να φτάσουν στους τελικούς εξέφρασε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για το 2017.
 
Από εδώ και πέρα αυτές οι υποχρεώσεις θα έρχονται όλο και πιο συχνά, μιας και στις 18 Φεβρουαρίου εννιά αθλητές του τμήματος θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις Προκριματικές Φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων, νεανίδων και παίδων. Πιο συγκεκριμένα στους εφήβους θα συμμετάσχουν ο Νάρεκ Γκριγκοριάν, στην κατηγορία των 55 κιλών, ο Χρήστος Σκόνδρας στην κατηγορία 60 κιλών, ο Γιάννης Βίνικ στην κατηγορία των 60 κιλών, ο Τιράν Γκρηγκοριάν στην κατηγορία των 66 κιλών, και στην κατηγορία των 71 κιλών ο Αντόν Γκαβγκαπόλωφ. Στους παίδες θα συμμετάσχουν ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 54 κιλά, ο Αντόν Γκαβγκαπόλωφ στην κατηγορία των 69 κιλών, ο Τιράν Γκρηγκοριάν στην κατηγορία των 66 κιλών, και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 74 κιλών. Τέλος, στις Κορασίδες θα παλέψουν η Αθηνά Γιαγτζόγλου στην κατηγορία των 46 κιλών, και η Μαρία Νταμουτσίδου στην κατηγορία των 57 κιλών, με την Αθηνά Γιαγτζόγλου να παλεύει και στις Νεανίδες στην κατηγορία των 48 κιλών.
 
Να σημειώσουμε πως οι Νάρεκ Γκριγκοριάν και Γιάννης Βίνικ ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των εφήβων, όμως είχαν το δικαίωμα και τελικά αγωνίστηκαν και στους άντρες, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει τόσο με τους Αντόν Γκαβγκαπόλωφ και Τιράν Γκρηγκοριάν, που ηλικιακά ανήκουν στους παίδες και θα αγωνιστούν και σε μια κατηγορία παραπάνω, στους Εφήβους, όσο και για την Αθηνά Γιαγτζόγλου που θα κάνει κάτι ανάλογο στις Κορασίδες-Νεανίδες.
 
Έτσι στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει ένα μεγάλο γκρουπ, και είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό, στους αγώνες οι οποίοι είναι πολύ δυναμικοί και με μεγάλη συμμετοχή.
«Τα παιδιά ξέρουν την πάλη, γνωρίζουν αυτό που θέλουν να καταφέρουν, ξέρουν που θέλουν να φτάσουν, καθένας από αυτούς έχει τον στόχο του, τώρα από εκεί και πέρα δουλεύουμε σαν ομάδα» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης. 

Έλλειψη θέλησης για την προσέλκυση διοργανώσεων πάλης στην Κομοτηνή 

Όλοι οι προκριματικοί της Θεσσαλονίκης στους οποίους αναφερθήκαμε, πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό γυμναστήριο Ευρωπού, ένα γυμναστήριο που σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη δεν είναι ανώτερο από τις υποδομές που έχουμε στην Κομοτηνή, όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία το προτιμά μιας και έχει καλή συνεργασία με τον τοπικό Δήμο, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την πάλη.
 
Έτσι έχει καταφέρει να κάνει προορισμό το Δήμο, μιας και εκεί βρίσκονται τόσο οι αθλητές, οι προπονητές και οι φίλοι και συγγενείς, αλλά και φίλαθλοι της πάλης, που έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, με την χώρα μας σιγά σιγά να αγκαλιάζει ξανά το άθλημα, το οποίο άλλωστε γεννήθηκε σε αυτή.
 

Να σημειωθεί πως οι πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, παρόλο που είναι πιθανότερο ότι οι μεν θα γίνουν στην Μεσσηνία, οι δε στην Κοζάνη. Και αυτό γιατί οι τοπικοί σύλλογοι έχουν την υποστήριξη των τοπικών φορέων, μιας και όπως σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, αυτή τη στιγμή, και αυτή την εποχή, δεν υπάρχει κανένας σύλλογος στη χώρα που να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει μόνος του όλη την οργάνωση, φιλοξενώντας παράλληλα 250 με 300 άτομα.
 
Η Ροδόπη έχει φιλοξενήσει παλιότερα ανάλογες διοργανώσεις (3 φορές στην Κομοτηνή και 1 στις Σάπες) και ο κ. Καρυπίδης τόνισε πως μια επανάληψη θα ήταν ιδιαίτερα καλή για την πόλη μας, μιας και όλος αυτός ο κόσμος θα μείνει τουλάχιστον για ένα διήμερο.«Η τοπική Αυτοδιοίκηση δεν το σκέφτεται αυτό, θα μπορούσαμε άνετα εμείς να πάρουμε εδώ τη διοργάνωση, έχουμε πολύ καλό όνομα σαν τμήμα πάλης, και κάθε φορά που τους φέραμε τα πήγαμε καλά» σημείωσε, τονίζοντας πως δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η ατυχία χτύπησε τον τέταρτο αθλητή 

Στους προκριματικούς τον Αντρών συμμετείχε και ο Γκρεγκόρ Γκρηγκοριάν, ο οποίος δεν προκρίθηκε, γιατί κατά την προθέρμανση τραυματίστηκε, έχοντας σπάσιμο στην παλάμη του, όμως παρόλα αυτά πάλεψε, νίκησε σε δύο αγώνες όμως τελικά ο προπονητής τον απέσυρε από τον τρίτο, που θα του έδινε και την πρόκριση, μιας και ο πόνος ήταν ιδιαίτερα έντονος και φαινόταν πως δεν μπορούσε να συνεχίσει. «Αν δεν το απέσυρα αυτός θα συνέχιζε να παλεύει» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος πάντως τόνισε πως η προσπάθειά του ήταν τέτοια που θα του είχε εξασφαλίσει την πρόκριση αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός.
 
Ο ίδιος ο αθλητής ήθελε να δείξει τις ικανότητές του, μιας και τις προηγούμενες χρονιές διάφοροι τραυματισμοί τον είχαν αφήσει εκτός παλαίστρας, όμως φέτος ήλπιζε ότι θα τα καταφέρει, για αυτό και του ήταν πολύ δύσκολο να τα παρατήσει, ακόμα και όταν χτύπησε το χέρι του. «Μπήκα πάλεψα δύο αγώνες, δυστυχώς μετά δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το χέρι και δεν μπορούσα να αγωνιστώ» ανέφερε, και πλέον έχει στόχο τη συμμετοχή στο πανελλήνιο Beach wrestling, και φυσικά να συνεχίσει τις προπονήσεις ώστε του χρόνου να είναι έτοιμος και να προσπαθήσει ξανά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Έτοιμος για την παλαίστρα ο Ιμπίς Νιαζή 

Ο «παλιός» της ομάδας, ο Ιμπίς Νιαζή, που παλεύει εδώ και τέσσερα χρόνια στην κατηγορία των ανδρών, πήρε την πρόκριση στην Αθήνα, απέναντι σε ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους, ανεβαίνοντας στην παλαίστρα για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μιας και είχε διακόψει για ένα χρόνο για τη θητεία του στο στρατό.
 
«Οι αγώνες πήγαν σχετικά καλά, υπήρξαν κάποια λάθη τα οποία όμως θα διορθώσουμε πριν τους τελικούς» σημείωσε, τονίζοντας πως λίγο πριν τους αγώνες είχε κάνει προετοιμασία στο εξωτερικό για δύο εβδομάδες, κάτι που σκέφτεται να επαναλάβει και πριν τους τελικούς, ώστε να αποκτήσει καλύτερη ευχέρεια, ελπίζοντας για το καλύτερο. «Είμαι σε καλή κατάσταση, όμως στο τέλος η παλαίστρα θα δείξει» σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ένα αξίωμα το οποίο χρησιμοποιεί συχνά ο προπονητής του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.