Τραγωδια στον Εβρο

Σε πρωτοφανή τραγωδία εξελισσόταν μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές η υπόθεση με τους νεκρούς λαθρομετανάστες στην περιοχή Έβρου, αφού τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τα νερά του ποταμού 17 άτομα πνιγμένα, ενώ άλλα 4 πτώματα εντοπίστηκαν στην τουρκική πλευρά του ποταμού.

Στους εικοσιπέντε ανήλθε τελικά ο αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο, αφού μέχρι τις 11.30΄σήμερα το πρωϊ τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν 22 νεκρούς, ενώ άλλα τρια πτώματα εντοπίστηκαν να επιπλέουν στο τουρκικό τμήμα του ποταμού.

Από τα 22 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, στην περιοχή «Πέταλο», κοντά στην κοινότητα Πέπλου Φερών, οι 20 είναι άνδρες και οι 2 γυναίκες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για Πακιστανούς λαθρομετανάστες, ηλικίας 25 με 35 ετών. Τα σωστικά συνεργεία παραμένουν στην περιοχή για να περισυλλέξουν και τα υπόλοιπα πτώματα των τριών λαθρομεταναστών, αφού τα ρεύματα του ποταμού τα μεταφέρουν στην ελληνική όχθη. Για το τραγικό περιστατικό εκπρόσωποι της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού ενημέρωσαν τις τοπικές τουρκικές αρχές, αλλά όπως είπε στο ΜΠΕ ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής από την απέναντι όχθη δεν παρατηρείται καμία κίνηση σωστικών συνεργείων και ως εκ τούτου το μακάβριο έργο της περισυλλογής των πτωμάτων ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι άτυχοι λαθρομετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με ταξιδιωτικά έγγραφα και ντυμένοι με ρούχα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι κολυμπώντας, αλλά είχαν επιβιβαστεί σε βάρκες, πιθανόν με τη βοήθεια Τούρκων δουλεμπόρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΕΛ.ΑΣ. υποστράτηγου Γιώργου Κοκκίνη, το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για Πακιστανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη. Οι επικεφαλής των σωστικών συνεργείων εκτιμούν ότι οι βάρκες (πιθανόν πλαστικές) που τους μετέφεραν βυθίστηκαν, πριν από τέσσερις περίπου ημέρες, βορειότερα από το σημείο όπου εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα και στη συνέχεια τα ρεύματα του ποταμού τους μετέφεραν στην περιοχή του Πέπλου, κοντά σε πλωτό αντλιοστάσιο όπου υπάρχει υποτυπώδες συρμάτινο φράγμα.

Στην περιοχή, όπου το βάθος των νερών φθάνει τα δέκα μέτρα και η βλάστηση είναι πολύ πυκνή, βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και της πυροσβεστικής, καθώς επίσης και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη με ερπυστριοφόρο όχημα , ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών που άφησαν την τελευταία τους ποταμού στα νερά του Έβρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.