Τους Robotrainers στηριζει η Περιφερεια ΑΜΘ

Για να συμμετάσχουν στην 4η έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας στη Ρώμη μαζί με 14 ακόμη ευρωπαϊκά σχολεία

Τη διάθεση ποσού 1.350 ευρώ για τη στήριξη της αποστολής της Ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Robotrainers για τη συμμετοχή της στην 4η έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας, (4th European Makers Faire, Rome), στις 14-16 Οκτωβρίου στη Ρώμη, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ήδη ο Δήμος Κομοτηνής έχει αποφασίσει να στηρίξει αυτή την αποστολή του Γυμνασίου της Κομοτηνής, το οποίο θα παρουσιάσει το Robot Writer, ένα ρομπότ που σχεδίασαν και προγραμμάτισαν οι μαθητές έτσι ώστε να γράφει γράμματα και λέξεις του λατινικού αλφαβήτου. 

To European Makers Faire, μία έκθεση καινοτομίας 

To European Makers Faire είναι μία έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας που γίνεται για 4η χρονιά στη Ρώμη στα πρότυπα του Αμερικάνικου Makers Faire που διεξάγεται από το 2006 σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής.
 
Οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού Makers Faire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης, θέλουν να καταστήσουν τη Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας.
Στην έκθεση, που πέρσι επισκέφτηκαν 100.000 επισκέπτες, παρουσιάζονται καινοτόμα projects από διάφορες κατηγορίες όπως ρομποτική, 3D-printing, drones, gaming, γενικά ψηφιακή τεχνολογία αλλά και καινοτόμες εργασίες σχετικές με την τέχνη, την εκπαίδευση, τη βιολογία, την ενέργεια, ένδυση, διατροφή, μουσική κ.ά.
Ένα μικρό κομμάτι της έκθεσης αφιερώνεται σε δημιουργίες σχολείων, και φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν να καλέσουν σχολεία από όλη την Ευρώπη να υποβάλουν τις εργασίες τους. 

Aπό τις 300 αιτήσεις συμμετοχής αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν οι 55 

 Περισσότερες από 300 αιτήσεις υποβλήθηκαν. Από αυτές η επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε 35 ιταλικά σχολεία, 5 Ιταλικά Τεχνολογικά Ιδρύματα και 15 ευρωπαϊκά σχολεία (εκτός των Ιταλικών), με ένα από αυτά να είναι και το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Το σχολείο ζήτησε τη στήριξη της αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά της ομάδας να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, επιδεικνύοντας δίπλα σε άλλους πρωτοπόρους δημιουργούς τη δική τους κατασκευή αλλά και μαθαίνοντας από τους εκατοντάδες άλλους εκθέτες ποια είναι τα καινοτόμα αντικείμενα/projects που κατασκευάζονται/τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.