Τους γαστρονομικους «θησαυρους» της Θρακης παρουσιασε το ΚΠΕ Μαρωνειας

Όλα κύλησαν «Θρακιώτικα» στη βραδιά γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το ΚΠΕ Μαρώνειας στα πλαίσια σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Παρανεστίου στις 15-17/04/2016 με θέμα: Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας. Το μενού επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας με την ιδιότητα της σεφ, κ.Ευθυμίας Μαρίας Δούπα και ήταν εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τη Θρακιώτικη γαστρονομία νηστήσιμων εδεσμάτων και είχε τον τίτλο: «Γαστρονομικοί ψίθυροι Θράκης».
 
Ενδεικτικά το μενού περιελάμβανε τα εξής πιάτα:
• 1ο πιάτο: Μους σκορδαλιάς με σκόρδο Βύσσας Έβρου και αυγά Λικουρίνου Βιστωνίδας με πρασινάδες της θάλασσας σε λάδι άνηθου.
• 2ο πιάτο: Βελουτέ πράσινων σπαραγγιών Τυχερού Έβρου
• 3ο πιάτο: Πλιγούρι με αγριομανίταρα Λειβαδίτη, ανθό σπαραγγιών Τυχερού και νηστήσιμη μαγιονέζα βανίλιας
• 4ο πιάτο: Κατσαμάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια Έβρου σε πετιμέζι Ροδιού Κομοτηνής
• 5ο πιάτο: «Θρακιώτικη Μπουγάτσα» γλυκιάς κολοκύθας με πετιμέζι χαρουπιού Κομοτηνής
 
Στο μενού γευσιγνωσίας συμμετείχαν 100 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον γαστρονομικό πλούτο της θρακικής γης, ο οποίος δυστυχώς δεν τυγχάνει της αρμόζουσας προβολής που του αξίζει. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.