Τουρκος μετεφερε 31 Ιρακινους λαθρομεταναστες

Στις 29-9-2001 και ώρα 03.30 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, συνελήφθη από άνδρες του Τ.Σ.Φ.Φερών ο υπήκοος Τουρκίας SEN METIN, 40 ετών, οδηγός, κάτοικος Τουρκίας, διότι όπως διαπιστώθηκε από γενόμενο έλεγχο, οδηγώντας το υπ’ αριθμ. 34ΑC5116, ρυμουλκό με ρυμουλκούμενο, μετέφερε 31 υπηκόους Ιράκ, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό μα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη χώρα μας την 28-09-2001 και περί ώρα 02.00 από την παρέβρια περιοχή Φερών με βάρκα με τη βοήθεια υπηκόου Τουρκίας ονόματι «YILMAZ» αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίος έλαβε ως αμοιβή 150 δολ. ΗΠΑ από τον καθένα και διέφυγε τη σύλληψη και στη συνέχεια κινήθηκαν πεζή και μετέβησαν στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων. Από εκεί ο SEN METIN τους επιβίβασε στο ρυμουλκό αφού προηγουμένως παραβίασε τις σφραγίδες που είχαν τεθεί από τις τελωνειακές Αρχές.

Οι λαθρομετανάστες για τη μεταφορά τους θα πλήρωναν το ποσό των 2.500 δολ. ΗΠΑ ο καθένας μετά την άφιξή τους στην Αθήνα.

Κατασχέθηκαν το φορτηγό, ένα κινητό τηλέφωνο, 2.200 μάρκα Γερμανίας και 150.000 δρχ.


Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τ.Σ.Φ. Φερών παραπέμφθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.