Τουριστες στην Κομοτηνη; Μονο Τουρκοι και γονεις φοιτητων!

Οι «σφυγμομετρήσεις» του Νίκου Πουρτσίδη στο περίπτερο ενημέρωσης της πλατείας

«Σταυροδρόμι» και πέρασμα ναι, προορισμός όμως όχι. Σε αυτό το δυσάρεστο, πλην όμως βάσιμο όπως φαίνεται συμπέρασμα, αναφορικά με τον ρόλο που κατέχει η Κομοτηνή στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, κατατείνουν οι «σφυγμομετρήσεις» που διενεργεί καθημερινά ο κ. Νίκος Πουρτσίδης, ο άλλοτε υπεύθυνος του περιπτέρου ενημέρωσης που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα το λειτουργεί σε εθελοντική βάση.
 

Έχοντας πάρει προσωπικά την υπόθεση τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, κάθε πρωί φροντίζει να ανοίξει το περίπτερο για να εξυπηρετήσει τους όποιους επισκέπτες διέρχονται από την πλατεία και αναζητούν πληροφορίες για τις παραλίες, τα μνημεία και γενικότερα τα αξιοθέατα της Ροδόπης. Δεν είναι μεν λίγοι όσοι αναζητούν αυτού του τύπου την ενημέρωση, αλλά δεν είναι και αντίστοιχοι του μεγάλου όγκου των εισερχόμενων από τη Νυμφαία στην ενδοχώρα της Ροδόπης μετά από το άνοιγμα του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα.

Με απογοήτευση ο κ. Πουρτσίδης διαπιστώνει ότι οι από βορρά επισκέπτες της περιοχής «περνούν αλλά δεν ακουμπούν» την Κομοτηνή και αναζητούν προορισμούς για τις διακοπές τους στους γειτονικούς νομούς και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η επισκεψιμότητα που απολαμβάνει η Κομοτηνή βασίζεται κυρίως στους Τούρκους- «καλοί τουρίστες», όπως παρατηρεί με νόημα ο κ. Πουρτσίδης- και σε γονείς φοιτητών του Δημοκριτείου που με τη μια ή την άλλη ευκαιρία επισκέπτονται την πόλη μας και δείχνουν ενδιαφέρον να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της και ιδίως αυτήν την εποχή να εκδράμουν στις κοντινές παραλίες.
 

Ο ίδιος, έχοντας συγκεντρώσει στο περίπτερο μια μεγάλη γκάμα από ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό, από καρτ ποστάλ με αξιοθέατα της Κομοτηνής, του Φαναρίου και της Μαρώνειας, μέχρι πρόσφατα εκδοθέντες ή παλαιότερων εκδόσεων τουριστικούς οδηγούς, προσπαθεί να τους κατατοπίσει και να προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας. Με αυτήν την έγνοια και το σκοπό, ανοίγει καθημερινά το περίπτερο της πλατείας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ πολλές φορές επανέρχεται στο πόστο του και τις απογευματινές ώρες.
 

Το παράπονό του είναι ότι δε διακρίνει τον ίδιο ζήλο στις ενέργειες των τοπικών φορέων και αρχών, που είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας. Ταυτόχρονα δε τονίζει την ανάγκη και οι ίδιοι οι επαγγελματίες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, να φροντίσουν να προβάλουν κατάλληλα τις επιχειρήσεις τους για να προσελκύσουν τους ξένους επισκέπτες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.