Τοψιδης κατα Μετιου με φοντο τις κτηνιατρικες υπηρεσιες της ΠΑΜ-Θ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ καταγγέλλει «ολιγωρία» στην στελέχωση των υπηρεσιών

Την ολιγωρία της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο ζήτημα της στελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά την αυξημένη και λόγω των εορτών, αναγκαιότητα συνεχών και ενδελεχών ελέγχων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
 
Ο κ. Τοψίδης τονίζει πως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε όρια της κατάρρευσης, επικαλούμενος και δηλώσεις του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Αχιλλέα Σαχπατζίδη, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα έγκειται στον μη επαρκή αριθμό διαθέσιμων κτηνιάτρων για να φέρουν εις πέρας τις βασικές υποχρεώσεις που έχει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.
 
Χαρακτηριστικά αναφέρει το παράδειγμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που διαθέτει μόνο έναν κτηνίατρο, αλλά και αυτό της Ορεστιάδας την οποία χαρακτηρίζει ως «προμετωπίδα των συνόρων» και διαθέτει μόλις δύο κτηνιάτρους, ενώ αναφέρει και το παράδειγμα της Κομοτηνής, ως έδρα της περιφέρειας, που διαθέτει πέντε κτηνιάτρους.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κάνει ειδική μνεία στα ολοένα και αυξανόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, λόγω της έξαρσης των ζωονόσων, που έχουν πλήξει την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με κρούσματα ευλογιάς, καταρροϊκού πυρετού, οζώδους δερματίτιδας, σημειώνοντας πως τώρα πρέπει να προετοιμαστούν και για την περίπτωση κρουσμάτων της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων. 
 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» καταγγέλλει την διοίκηση της Περιφέρειας πως ενώ  γνώριζε τα δεδομένα αυτά και είχε τον χρόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις των κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων με ευρωπαϊκή συμμετοχή χρηματοδότησης, δεν το έπραξε.
 
Αναφέρεται μάλιστα και στην ανακοίνωση των προσλήψεων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 7 ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, καταγγέλλοντας «ολιγωρία» από πλευράς της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 
«Επικαλείται την γραφειοκρατία και όλοι απορούν, ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι μας, πως τα κατάφεραν άλλες περιφέρειες να λύσουν το πρόβλημα αυτό, ξεπερνώντας τα εμπόδια, ιδιαίτερα όταν διανύουμε μια περίοδο εορταστική, κατά την οποία οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι συνεχείς και ενδελεχείς» καταλήγει ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.