Τοπικη καταναλωση Τ.Ο.Ρ.Α.!

Περίπου 20 τοπικοί παραγωγοί συμμετείχαν στην «Γιορτή των καρπών» της Ομάδας Πρωτοβουλίας Τ.Ο.Ρ.Α. στο Μικρό Διάκοσμο

Προϊόντα της περιοχής αλλά και οι παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής αναδείχτηκαν στην πρώτη «Γιορτή των kαρπών» που διοργάνωσαν τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας Τ.Ο.Ρ.Α. και ο Μικρός Διάκοσμος την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στον πολυχώρο Μικρός Διάκοσμος, στην παραλία Ιμέρου.
 

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, οργάνωσαν αυτή τη γιορτή σε συνεργασία με τον Γιάννη Βουλτσίδη ώστε να εκπληρώσουν το στόχο τους για την προώθηση του συλλογικού οφέλους και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτά τα πλαίσια ντόπιοι παραγωγοί λαδιού, κρασιού, τυριών, καρπών αλλά και προϊόντων μελιού και ψωμιού από δίκκοκο σιτάρι, γλυκών, τουρσιών και άλλων προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας βρέθηκαν τον Μικρό Διάκοσμο, για να αναδείξουν τα προϊόντα τους.
 

Η γιορτή όμως είχε επιπλέον ενδιαφέρον γιατί τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή, καθώς ζύμωσαν ψωμί από το πρώτο σιτάρι της χρονιάς, το οποίο στη συνέχεια έψησαν σε παραδοσιακό φούρνο, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τον τρόπο με τον οποίο αυτό έρχεται στο τραπέζι τους.
 

Ακολούθησε παράσταση θεάτρου σκιών με θέμα «Ιερογαμία Στάφυλου μετά Ελαίας» από τον Γιάννη Βουλτσίδη, ενώ η βραδιά έκλεισε με ρεμπέτικη μουσική και χορό, στο χώρο που οι παραγωγοί εξέθεταν τα προϊόντα τους για να τα ανακαλύψουν οι παρευρισκόμενοι.
 
Ελπίδα όλων των συμμετεχόντων, μετά από αυτή την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια, είναι αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός που όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια συμπεριλαμβάνοντας όλους τους παραγωγούς της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.