Τοπικα προιοντα της Ροδοπης θα κανουν «αποβαση» στη Μεγαλονησο

Φιλόδοξη «καμπάνια» προβολής, με σύμμαχο τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης

Η παρουσία μιας δυναμικής κοινότητας Θρακιωτών στη Μεγαλόνησο, όπως εκφράζεται και δραστηριοποιείται συλλογικά μέσα από τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη συνεργασιών σε διάφορους τομείς μεταξύ φορέων και οργανώσεων των δύο ακριτικών περιοχών της χώρας μας. Αυτό ήταν ένα συμπέρασμα, στο οποίο είχαμε καταλήξει σε παλαιότερο δημοσίευμά μας, όπου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης, κ. Θεοδόση Αμπατζιάνη. 

Σουτζούκ λουκούμ, καφές, τσίπουρο και ζυμαρικά ανάμεσα στα προϊόντα που ήδη ταξίδεψαν στη Μεγαλόνησο

Με χαρά πληροφορηθήκαμε το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο της συνάντησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους προέδρους της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ότι η ανάπτυξη συνεργασιών με τη Μεγαλόνησο περνά σιγά-σιγά από τη διάσταση του ευκταίου και του θεωρητικού στη διάσταση του σχεδιασμένου και του προγραμματισμένου. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Ανέστης Βαφειάδης, ήδη έχει ξεκινήσει μια καμπάνια προβολής των τοπικών προϊόντων της Ροδόπης στη Μεγαλόνησο και αναμένεται συνέχεια. Για την ακρίβεια, μετά από τη συνεργασία της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου με τον Σύλλογο Θρακιωτών Κρήτης, εστάλησαν την εβδομάδα που μας πέρασε δύο δέματα με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Ροδόπης, προκειμένου να παρουσιαστούν σε χοροεσπερίδα που θα λάμβανε χώρα στη Μεγαλόνησο. Τα δέματα περιλάμβαναν μεταξύ άλλων σουτζούκ λουκούμ, καφέ, τσίπουρο και ζυμαρικά. 

Ανέστης Βαφειάδης «Θα τρέξουμε, ώστε το καλοκαίρι να κάνουμε μια πολύ καλή παρουσίαση στο Ηράκλειο»

Αυτή είναι η αρχή μιας υποσχόμενης συνεργασίας και μιας καμπάνιας, που θα αναλάβει τη συστηματική προβολή των τοπικών προϊόντων του νομού μας στην Κρήτη. Όπως επισήμανε ο κ. Βαφειάδης, για τις 8 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης στις εκδηλώσεις «Αλικαρνάσσεια 2016». Εκεί θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, ενώ με την ευκαιρία θα γίνουν και συναντήσεις με εμπόρους και επαγγελματίες της Ομοσπονδίας του Ηρακλείου. «Θα τρέξουμε, ώστε το καλοκαίρι να κάνουμε μια πολύ καλή παρουσίαση στο Ηράκλειο», υπογράμμισε ο κ. Βαφειάδης, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η Κρήτη μπορεί να είναι μακριά, αλλά είναι και κοντά μας συνάμα, αφού έχουμε την αεροπορική γραμμή που συνδέει την Αλεξανδρούπολη απευθείας με το Ηράκλειο, κάτι που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.