Τον Σεπτεμβριο η δημοπρασια του Τουριστικου Περιπτερου Ιμερου

Από του χρόνου η λειτουργία του, ώστε να δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει σε δημοπρασία το Τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, έτσι ώστε ο πλειοδότης να μπορέσει να πραγματοποιήσει τυχόν εργασίες που χρειάζονται και να το λειτουργήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο.
 
Όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο φύλλο του «ΠτΘ», το Τουριστικό Περίπτερο, το οποίο για πολλά χρόνια είχε απαξιωθεί και παρέμενε κλειστό, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούσαν στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, πέρασε τελικά μετά από πολλές προσπάθειες στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, ο οποίος θα προχωρήσει στην παραχώρησή του.
 

Ελπίδα της Δημοτικής Αρχής ήταν πως θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και θα προλάβει την φετινή χρονιά, δυστυχώς αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και έτσι τώρα προγραμματίζει τη σχετική δημοπρασία για τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για να έχουν καλυφθεί όλες οι λεπτομέρειες πριν τη διαδικασία αλλά και να δοθεί αρκετός χρόνος στον πλειοδότη για να είναι έτοιμος την επόμενη τουριστική περίοδο.
 

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, μιλώντας στον «ΠτΘ», ο Δήμος έχει ολοκληρώσει το 99% της όλης διαδικασίας, και θα είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο να προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.
 

Ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από κάποιους υποψηφίους, και αυτό κάνει τον κ. Σταυρίδη να ελπίζει ότι θα βρεθεί ανάδοχος ο οποίος θα μπορέσει να επισκευάσει και να αποκαταστήσει το χώρο ώστε να αποτελέσει ξανά τουριστικό πόλο έλξης.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του Τουριστικού Περιπτέρου, ενώ ο πλειοδότης που θα προκύψει, θα πρέπει να αναλάβει τις επισκευές στο κέλυφος και στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια της εγκατάλειψης.
 
Ελπίδα όλων είναι πως του χρόνου το Τουριστικό θα ξαναγίνει ένα στολίδι για την παραλία του Ιμέρου, ένας χώρος στο οποίο παραθεριστές και επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μια όαση δροσιάς και φιλοξενίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.