Τον Παυλο Δαμιανιδη «δειχνει» η Ελενη Λαφτση για τον Δημο Κομοτηνης

Ως τον υποψήφιο ενός νέου ευρύτερου αυτοδιοικητικού σχήματος

Για την αποδοχή της οποίας έτυχε το κάλεσμα που απηύθυνε προ ημερών προς το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου Κομοτηνής με προοδευτικό πρόσημο, μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή.
 
Εννέα μέρες μετά την αποστολή του «προσκλητηρίου» αφορμή του οποίου, όπως η ίδια εξήγησε, στάθηκε η ανάγκη που εντόπισε πως υπάρχει και στην τοπική κοινωνία «οι ασκούμενες πολιτικές να μετατοπιστούν σε βασικά θέματα στρατηγικής των δήμων», δίνοντας την ευκαιρία ο Δήμος να βγει από το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει και να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής»  επαναφέρει την πρότασή της, καταθέτοντας μάλιστα στον δημόσιο διάλογο τη δική της πρόταση για το πρόσωπο που κατά την ιδία θα μπορούσε να ηγηθεί του νέου διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος για τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Το όνομα αυτού; Ο εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Παύλος Δαμιανίδης, που έχει διατελέσει και αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και κατέχει μεγάλη εμπειρία και στα «δημοτικά» πράγματα μίας και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κομοτηνής για 2 τετραετίες. Σύμφωνα με την κ. Λαφτσή ο κ. Δαμιανίδης είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να αναλάβει τα ινία του Δήμου Κομοτηνής, εφόσον γίνει αποδεκτό από τον βασικό αποδέκτη του «προσκλητηρίου» ήτοι την «Κοινωνία Πολιτών» και τoν κ. Γιάννη Γκαράνη. Η ίδια εξήγησε πως έχει ήδη την θετική απόκριση από πλευράς του κ. Δαμιανίδη, ο οποίος, όπως τόνισε, «συμμερίστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου σχετικά με τον Δήμο Κομοτηνής, και δήλωσε διαθέσιμος ως κοινός υποψήφιος σε ένα ευρύτερα κοινό σχήμα» για να εξηγήσει ωστόσο πως «από εκεί και πέραν αναμένουμε τις διεργασίες που θα γίνουν ευρύτερα στην κοινωνία αλλά και στην ”Κοινωνία Πολιτών”». 

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον Γιάννη Γκαράνη χωρίς ωστόσο «λευκό καπνό» 

Ως προς την δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» η κ. Λαφτσή γνωστοποίησε πως η συνάντηση με τον νέο επικεφαλής αυτής κ. Γιάννη Γκαράνη, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα μάλιστα, χωρίς ωστόσο να τεθούν ονόματα στο τραπέζι καθώς το πρώτο ζήτημα είναι αυτό της συνειδητοποίησης της «αναγκαιότητας» για την ύπαρξης ενός τέτοιου ευρύτερου σχήματος. «Η  πρόταση δεν έχει το περιεχόμενο να ενωθούν οι δυο παρατάξεις και να βγει ένα μίγμα από αυτές τις παρατάξεις, αλλά να δημιουργηθεί ένα εντελώς καινούργιο σχήμα που θα αποτελείται από πρόσωπα και από τις δύο παρατάξεις και από ευρύτερες προσωπικότητες από την ευρύτερη κοινωνία. Ενεργούς πολίτες δηλαδή και με κάποιον νέο επικεφαλής» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «αν κάποιος δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αυτή και είναι στην αυταρέσκεια της δικής του μοναδικότητας, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση και αναγνώριση ότι ο Δήμος Κομοτηνής πρέπει να διεκδικηθεί από ένα ευρύτατο σχήμα πέρα από τις κομματικές λογικές και πέρα από παρωχημένα αυτοδιοικητικά σχήματα που είχε μέχρι σήμερα». 

«Ο Δήμος έχει περιέλθει σε τέλμα, χωρίς ωστόσο να μηδενίζουμε την προσφορά της “Κοινωνίας Πολιτών”» 

Ερωτηθείσα σχετικά με τον βασικό αποδέκτη του «προσκλητηρίου», ήτοι την «Κοινωνία Πολιτών» για την διοίκηση της οποίας πολλάκις έχει εκφραστεί αρνητικά η κ. Λαφτσή επέμεινε ότι ο Δήμος κατά την τελευταία τουλάχιστον τετραετία «έχει περιέλθει σε τέλμα» εξηγώντας ωστόσο πως «δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε την προσφορά τους».

Συγκεκριμένα όπως υπογράμμισε «μέσα στην παράταξη υπάρχουν άνθρωποι που είναι προοδευτικοί, με προοδευτικό πρόσημο, ενεργοί, που προσπάθησαν να κάνουν κάποια πράγματα, απλά ίσως όχι τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε. Εγώ δεν μηδενίζω ούτε τη συμβολή της παράταξης “Κοινωνία Πολιτών”, ούτε εν γένει της διοίκησης του κ. Πετρίδη. Την πρώτη τετραετία έκανε ένα οικονομικό συμμάζεμα, σε έναν δήμο που ήταν υπό διάλυση και οφείλω να το αναγνωρίσω. Η απουσία τους όμως στη δεύτερη τετραετία, εκεί που όφειλαν να βγουν έξω στην κοινωνία και να αλλάξουν το τοπίο στο Δήμο Κομοτηνής, ήταν εμφανής. Αυτό δεν σημαίνει ότι μηδενίζουμε όλη την προσφορά τους. Αναγνωρίζουμε τα θετικά και καταγγέλλουμε τα αρνητικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έρθουν από την αρχή καινούργια πρόσωπα, τα οποία θα έχουν το μαγικό ραβδάκι για να λυθούν όλα τα προβλήματα του Δήμου. Και η εμπειρία των παλαιότερων είναι χρήσιμη». 

Η αναγνώριση της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός νέου ευρύτερου σχήματος η αρχή του διαλόγου 

Κλείνοντας η κ. Λαφτσή γνωστοποίησε πως υπάρχει ευρύτερα μεγάλο ενδιαφέρον από ενεργούς πολίτες της κοινωνίας και συλλογικότητες, ωστόσο όλα εξαρτώνται και από τη μορφή που θα πάρουν τελικά τα σχήματα, καθώς και αυτά επηρεάζουν τους πολίτες που θέλουν να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. «Έχουμε καιρό για να τα δούμε όλα αυτά, κυρίως τώρα μας ενδιαφέρει το αν αναγνωρίζεται από την άλλη πλευρά η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σχήμα, τους “όρους” που βάλαμε, δηλαδή τη δημιουργία ενός σχήματος με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ευρύτερο εμού και του κ. Γκαράνη -γιατί δυστυχώς και να το θέλαμε δεν έχουμε τη στήριξη απόλυτα γι΄ αυτό το εγχείρημα- ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να ενώσει και να συναντηθεί με τα ρεύματα της τοπικής κοινωνίας. Με τους ενεργούς πολίτες, αυτούς που πραγματικά μπορούν να προσφέρουν στο Δήμο Κομοτηνής» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.