Τον Νοεμβριο ξεκινουν οι αρχαιολογικες εργασιες στο δρομο Μαρωνειας- Πετρωτων- Οριων Εβρου

Σε σημεία που είναι πιθανότερο να εντοπιστούν ευρήματα κατά την κατασκευή του νέου δρόμου

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες δοκιμαστικές τομές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης στο δρόμο Μαρωνείας-Πετρωτών–ορίων Έβρου, που θα προηγηθούν των εργασιών για την κατασκευή του νέου δρόμου.

Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του  υποέργου αρχαιολογικών ερευνών του έργου «Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου», το οποίο έχει σαν στόχο την ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου από τη Μαρώνεια μέχρι τα όρια του Έβρου.

Στο έργο της ασφαλτόστρωσης έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος, και αυτό βρίσκεται στη φάση της συμβασιοποίησης, όμως στην περιοχή εκτέλεσής του, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Ροδόπης.

Έτσι θα γίνουν εργασίες σωστικών ανασκαφών, ανασκαφικής έρευνας (ανασκαφική διερεύνηση, τεκμηρίωση αρχαιολογική, φωτογραφική, σχεδιαστική και τοπογραφική), αλλά θα παρακολουθηθούν οι εκσκαφικές εργασίες και οι εργασίες δημιουργίας επιχωμάτων.

Ήδη έχει βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού για τις πρώτες έρευνες που θα πραγματοποιηθούν, ανέφερε η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα, και εντός του Νοεμβρίου ελπίζουν πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις και θα ξεκινήσουν τις πρώτες δοκιμαστικές και σωστικές τομές, στα σημεία που θα περάσει ο δρόμος και θεωρούν πως έχει αρχαιότητες.

Βέβαια θα υπάρχει συνεχής επίβλεψη όλου του έργου, αλλά σε όλα τα σημεία που αναμένουν αρχαιότητες όπως η περιοχή του Ιερού και του Θεάτρου, στην περιοχή των τειχών, θα προηγηθούν οι δικές τους έρευνες, για να αποφανθούν, αν εντοπιστούν, για τη σημασία τους, να πάνε στα αντίστοιχα συμβούλια κτλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.