Το ξενοδοχειο ανανεωθηκε και ο εξοπλισμος του επιασε τοπο!

Ψυγεία, τηλεοράσεις και κρεβάτια έγιναν δωρεά σε άπορες οικογένειες της Κομοτηνής

Όσο η κρίση βαθαίνει και η φτωχοποίηση στους κόλπους της κοινωνίας εντείνεται, τόσο τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης ενεργοποιούνται και αναπτύσσονται σε αξιέπαινο βαθμό. Αυτό έχουν την ευκαιρία να το επιβεβαιώνουν ανά τακτά διαστήματα τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κομοτηνής, που γίνονται αποδέκτες αξιέπαινων, μικρών ή μεγαλύτερων, δωρεών, που προορισμό έχουν τις άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής μας. Με συνεχή ροή πλέον ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας προσέρχονται στις υπηρεσίες της αρμόδιας διεύθυνσης, για να προσφέρουν από το υστέρημά τους από μικρά αντικείμενα ή χρηματικά ποσά μέχρι πολύτιμο για τις ανάγκες των νοικοκυριών οικιακό εξοπλισμό και έπιπλα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μεμονωμένοι πολίτες έχουν προσφέρει ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια και τηλεοράσεις, θερμαντικές συσκευές που λειτουργούν με πετρέλαιο και ξύλα, καθώς επίσης κρεβάτια και άλλα χρήσιμα έπιπλα.
 
Στα παραπάνω αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο κ. Γιάννης Γκαράνης, πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και νυν πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης, με αφορμή την ενημέρωση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, για τη συνεργασία του δήμου με τον «Κωτσόβολο» στην υλοποίηση του προγράμματος «Δεύτερο σπίτι». «Αυτή η ανταλλαγή συσκευών γίνεται εδώ και πολύ καιρό στον δήμο μας μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών», σημείωσε ο κ. Γκαράνης. «Δηλαδή, πολλοί πολίτες έρχονται και αφήνουν τις συσκευές τους, οι οποίες λειτουργούν», εξήγησε, «και τις δίνουμε σε άπορους, που έχουν καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία».
 
Με την ευκαιρία, ο κ. Γκαράνης έκανε γνωστή και μία πολύ ευγενική χειρονομία επιχειρηματία της πόλης μας, που αθόρυβα και χωρίς να επιδιώξει η ίδια δημοσιότητα, επίλεξε να στηρίξει ουσιαστικά το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου. Ο λόγος γίνεται για την υπεύθυνη του ξενοδοχείου «Όλυμπος», κ. Σούλα Χρυσοστόμου, που μετά από μία δωρεά κρεβατιών στην οποία προέβη την προηγούμενη χρονιά, πριν από λίγες μέρες επιφύλαξε μία ακόμα έκπληξη στους ανθρώπους των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ενόψει της ανανέωσης του εξοπλισμού του ξενοδοχείου της, δήλωσε την πρόθεσή της να προσφέρει τηλεοράσεις και ψυγεία για να κατευθυνθούν στις άπορες οικογένειες της περιοχής. Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου παρέλαβαν τα πρώτα 4 ψυγεία, από τα 14 που πρόκειται να δωρηθούν, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη δωρεά σε τηλεοράσεις. Εξάλλου, η κ. Χρυσοστόμου  θα προσφέρει ένα μέρος του διαθέσιμου εξοπλισμού και στην τοπική εκκλησία.
 
Πρωτοβουλίες σαν τη συγκεκριμένη χρίζουν οπωσδήποτε επιδοκιμασίας, καθώς, πέραν της πρακτικής τους αξίας, λειτουργούν και ως καλά παραδείγματα για άλλους επαγγελματίες του τόπου μας, που ενδεχομένως δύνανται να προσφέρουν στην ίδια έκταση στήριξη στις κοινωνικές δομές. Πάντως, η κ. Χρυσοστόμου, καίτοι μη παρούσα στη συζήτηση της Δευτέρας, δέχτηκε τα εύσημα και τις ευχαριστίες τόσο του κ. Γκαράνη, όσο και του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.