Το βιολογικο λιφτιγνκ και η ανανεωση του οργανισμου

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Biocenter» Dr. Kleanthous Βασίλης Τσιούνης ήταν ο ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσαν προχθές το βράδυ τα «Vita Plus» για να γιορτάσουν τον πρώτο πετυχημένο χρόνο λειτουργίας τους στην Κομοτηνή. Η ομιλία του για τα βιομόρια και την ευκαιρία που έχει ο οργανισμός να ανανεωθεί αν τού χορηγηθούν μέσα από συγκεκριμένη θεραπεία μάς έκανε να νιώθουμε ότι ο Φάουστ είναι επιστήμονας σύγχρονος και μπορεί να σταθεί αρωγός σε κάθε άνθρωπο που θέλει να νιώσει τη βιολογική του ηλικία να κερδίζει έδαφος, χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα. Με τη χορήγηση βιομορίων τα κύτταρά μας λειτουργούν σταδιακά καλύτερα, αποκτούν εκ νέου τη δύναμή τους και γίνονται βιολογικά «νεότερα» από πέντε έως και δέκα χρόνια ανάλογα με την κληρονομικότητα, τον τρόπο ζωής και το περιβάλλον μας. Η βιομοριακή θεραπεία για την γενική ανανέωση του οργανισμού χρησιμοποιείται με επιτυχία και στη θεραπεία πολλών και ποικίλλων χρονίων εκφυλιστικών ασθενειών. Η βραδιά των «Vita Plus» περιελάμβανε το κόψιμο της τούρτας με το ένα κεράκι και την κλήρωση πέντε δώρων για τους παρισταμένους, αξίας από 250 έως 1.000 ευρώ.

Ο κ. Τσιούνης μίλησε για τα βιομόρια και το ρόλο τους στον οργανισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται από την εταιρία «Biocenter» του Dr. Kleanthous προκειμένου για τις αυξημένες απαιτήσεις ανάπλασης σε πρόσωπο και σώμα. «Η χορήγηση των βιομορίων είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να ενδυναμώσει, ν’ αναπτύξει τις ίδιες τις δυνάμεις του. Η καλύτερη θεραπευτική αγωγή ήταν και είναι αυτή που ο ίδιος ο οργανισμός μας μπορεί ν’ αντιμετωπίσει. Τα βιομόρια είναι αυτά που εγγυώνται πάντα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος μέχρι τα 25 που γίνεται η ανάπτυξη τα βιομόρια λειτουργούν άψογα. Από τα 25, για όλους μας, αρχίζει η παρακμή, το γήρας, γιατί τα βιομόρια αρχίζουν να εξασθενούν. Ο ανθρώπινος οργανισμός δέχεται καθημερινά επιθέσεις από το περιβάλλον του, τους ρυθμούς και τις συνθήκες ζωής του. Όταν λέμε οργανισμός εννοούμε ένα παζλ από κύτταρα. Από την άλλη, ο χρόνος ασκεί σε όλους τους οργανισμούς μία φθοροποιό επίδραση. Μέσα στον οργανισμό γίνονται δεκάδες διεργασίες. Σ’ αυτές επιδρά ο χρόνος και δημιουργείται η λεγόμενη οξείδωση του οργανισμού, η οποία είναι εκφυλισμός των κυττάρων, δηλαδή γήρας.

Φθορά του χρόνου, σε καθαρά επιστημονική γλώσσα, σημαίνει οξείδωση των πρωτεϊνών (λιπιδίων και πεπτιδίων), σημαίνει επίδραση ελευθέρων ριζών επί πρωτεϊνών, επίδραση των αζωτούχων και θειούχων παραγώγων επί πρωτεϊνών, λιπιδίων και DNA και τέλος επίδραση χλωριούχων παραγώγων επί πρωτεϊνών, λιπιδίων και DNA».

Ανακάλυψη ζωής

Ο κ. Τσιούνης ανέλαβε μια επιστημονική προσέγγιση του ρόλου των βιομορίων, λέγοντας: «Όταν οξειδώνονται τα βιομόρια διασπώνται έντονα, επομένως είναι ευάλωτα». Επομένως, προκαλείται η αποσταθεροποίηση διαφόρων συστημάτων. Ανέφερε το παράδειγμα της λιποπρωτεΐνης, η οποία ανάμεσα στα προβλήματα που δημιουργεί είναι κι αυτό της αρτηριοσκλήρωσης. Εξήγησε ότι στην οξείδωση του οργανισμού συντελούν το κάπνισμα, το άγχος και άλλες κακές συνήθειες.

Η ουσιαστική λύση είναι τα βιομόρια. Ο κ. Τσιούνης ανέτρεξε στην ανακάλυψη του διάσημου γερμανού καθηγητή, Theurer, το 1948, ο οποίος εφηύρε τα βιομόρια, τις βιομοριακές θεραπείες και τη μέθοδο της παραγωγής των βιομορίων. Ο καθηγητής Theurer ανακάλυψε ότι οι αναγεννητικές τάσεις των κυττάρων χρειάζονται καθορισμένα αμινοξέα, καλούμενα βιομόρια. Κατόρθωσε να απομονώσει τα βιομόρια και να βρει τον τρόπο να γίνουν φαρμακοτεχνικά παρασκευάσματα.

Ο κ. Τσιούνης ανέφερε ότι αυτά που ανακαλύφθηκαν πριν 50 χρόνια αποτελούν πλέον μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις κι εφαρμογές της βιοιατρικής. «Στο διάστημα αυτών των 50 ετών έχουν γίνει αναρίθμητες κλινικές εφαρμογές, με πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλλεργική αντίδραση.

Όταν χορηγηθούν τα βιομόρια στον οργανισμό μας συντελούν άμεσα στην προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των κυττάρων και κύρια στην απόρριψη των απορριμμάτων του μεταβολισμού».
Ο κ. Τσιούνης έδωσε έμφαση στο μεταβολισμό και πρόσθεσε ότι «τα κύτταρα από τη μία παίρνουν θρεπτικές ουσίες και από την άλλη οξυγόνο, το καίνε και η καύση δημιουργεί την ενέργεια της ζωής. Όπου υπάρχει καύση κι ενέργεια υπάρχουν κι απορρίμματα. Το ίδιο συμβαίνει και στον οργανισμό, μόνο που μέχρι τα 25 μας επειδή τα βιομόρια λειτουργούν άψογα αποδίδουν ενέργεια και τα απορρίμματα όλα αποβάλλονται, γι’ αυτό και ο οργανισμός αναπτύσσεται». Μετά τα 25 μας τα απορρίμματα δεν μπορούν όλα να αποβληθούν και σταδιακά ένα μέρος από αυτά κατακρατείται και μένει μέσα στον οργανισμό. «Τα απορρίμματα συγκεντρώνονται, πιέζουν τα κύτταρά μας, δημιουργούν εκφυλιστικές παθήσεις και κάποια στιγμή μας οδηγούν στο θάνατο. Τα απορρίμματα αυτά είναι τα λεγόμενα γηρατειά του χρόνου.

Με τη χορήγηση βιομορίων σ’ ένα άτομο επιτυγχάνεται ο σωστός συντονισμός στον οργανισμό και ομαλοποιούνται οι διάφορες λειτουργίες, με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο».
Ο κ. Τσιούνης έδωσε το παράδειγμα της μπαταρίας του αυτοκινήτου που δεν αποδίδει το ίδιο και με τα χρόνια θέλει αλλαγή. «Το ίδιο συμβαίνει στον οργανισμό και τα βιομόρια παίζουν το ρόλο της μπαταρίας του οργανισμού». Τα βιομόρια, τα λεγόμενα οικοδομικά υλικά της φύσης, όταν χορηγηθούν στον οργανισμό δεν διατρέχεται το παραμικρό ρίσκο και σύμφωνα με το νομπελίστα Linus Panling «δρουν απολύτως θετικά για συγκεκριμένη ενδυνάμωση των ιδίων θεραπευτικών δυνάμεων του οργανισμού».

Ο κ. Τσιούνης εξήγησε ότι όλες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με βιομόρια αφορούν άτομα από 27 ετών και άνω. Εξήγησε ότι το κάθε άτομο αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, επομένως και η φθορά είναι κάτι συγκεκριμένο. «Η φθορά είναι όπως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Μπορούν να υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες, αλλά δεν είναι απόλυτες».

Ο κ. Τσιούνης μίλησε για την εξέλιξη των επιστημονικών ερευνών που γινόντουσαν στη Γερμανία και την αποκτηθείσα τεχνογνωσία, η οποία αναγνωρίστηκε και ως επίσημη επιστημονική πατέντα στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, ενώ αναμένεται να αναγνωριστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφαρμογή των βιομορίων από τον Dr. Kleanthous δίνει νέα ώθηση σε κουρασμένους οργανισμούς, με στόχο να λειτουργήσουν καλύτερα, σημείωσε.

Τι 30, τι 40, τι 50

Η βασική ανανέωση του οργανισμού είναι η πρώτη εφαρμογή που παρουσίασε ο κ. Τσιούνης. «Μια θεραπευτική αγωγή δρα προληπτικά, δημιουργεί μια νέα ποιότητα ζωής και προσφέρει υγεία και ευεξία, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε άτομο να έχει νέα ώθηση, περισσότερες δυνάμεις. Σ’ ένα πιο ηλικιωμένο άτομο, που έχει την αίσθηση ότι η ζωή φεύγει μέσα από τα χέρια του, προσφέρει περισσότερα. Ακολουθώντας τη θεραπεία αισθάνεται ότι η ζωή επανέρχεται, γιατί μπορεί να αποβάλλει απορρίμματα μεταβολισμού και να κάνει οποιοδήποτε άτομο από 5 έως 10 χρόνια βιολογικά νεότερο. Εάν το άτομο είναι 30 ετών δε θα γίνει 20, αλλά θα λειτουργήσει προληπτικά για τα χρόνια που έρχονται.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την εξωτερική εμφάνιση, επομένως το πρόσωπο μπορεί να γίνει από 5 έως 10 χρόνια βιολογικά νεότερο».


Ο κ. Τσιούνης συνόδευε την ομιλία του από σλάιτς ενημερωτικά και την εμπλούτισε με παραδείγματα. Αναφέρθηκε στην περίπτωση του δέρματος και της επιδερμίδας που είναι σφριγηλά, στέρεα κι ενωμένα όταν το άτομο είναι 25 ετών, γιατί τα βιομόρια λειτουργούν άψογα. «Η βασική λειτουργία ανταλλαγής της ύλης είναι άψογη κι αρμονική, δηλαδή αποδίδεται η ενέργεια ζωής και τα απορρίμματα που προκύπτουν φεύγουν. Η τρίτη περίπτωση αφορά τις βασικές λειτουργίες του δέρματος, οι οποίες είναι η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Εφόσον τα δυο προηγούμενα γίνονται σωστά τα κύτταρά μας παράγουν τις σωστές ποσότητες κολλαγόνου κι ελαστίνης και το δέρμα είναι σφριγηλό και ωραίο. Μετά τα 25 τα βιομόρια υπολειτουργούν. Η πρώτη συνέπεια αφορά τα απορρίμματα που μέρος τους θα μένει. Τα απορρίμματα είναι σαν ένα σφουγγάρι που ρουφάει όλη την υγρασία που υπάρχει, με αποτέλεσμα όλο το δέρμα να αφυδατώνεται εσωτερικά». Όταν αφυδατώνεται το δέρμα εμποδίζεται η φυσική παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οπότε το δέρμα αρχίζει να πέφτει, να βυθίζεται, να χαλαρώνει, να σχηματίζονται ρυτίδες, μια διαδικασία διαρκής.

Η μικρή παρέμβαση, η οποία δεν είναι υψηλού κόστους, περιλαμβάνει θεραπεία με μάσκες υπερήχων στο πρόσωπο και φέρνει αποτέλεσμα από ένα έως τέσσερα χρόνια ανανέωσης του οργανισμού, ενώ το δέρμα αποκτά ζωντάνια κι ελαστικότητα.

Η πλήρης ανανέωση του οργανισμού δεν γίνεται με επέμβαση αλλά με ενδομυϊκές ενέσεις μέσα σε έξι μέρες, ενώ η μεγάλη θεραπεία προσώπου διαρκεί περίπου έξι ώρες.

Ο κ. Τσιούνης διευκρίνισε ότι η βιομοριακή αγωγή δεν έρχεται ποτέ σε σύγκρουση με καμία άλλη αγωγή που εφαρμόζεται ή έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί, αντίθετα μπορεί να έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Επίσης, ανέφερε ότι οι αθλητές κάνουν ευρύτατη προληπτική και κατασταλτική χρήση.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.