Το τμημα Ποντιακης Διαλεκτου εκοψε τη βασιλοπιτα του

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 το πρόγραμμα Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου που πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
 
Η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια του προγράμματος, κ. Χρύσα Μαυρίδου και υπεύθυνη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την Ποντιακή Διάλεκτο, τόνισε την αξία εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου και αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση και την ανάδειξή της. Υπογράμμισε την άρρηκτη σύνδεσή της με την ιστορική αυτογνωσία, καθώς και τη μέγιστη συμβολή της στη σφυρηλάτηση της πολιτιστικής συνειδητοποίησης.
 
Η τυχερή της πίτας Κατερίνα Γεωργίου έλαβε ως δώρα δύο βιβλία με ποντιακό περιεχόμενο για να μάθει την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού και ένα μουσικό cd με ποντιακά τραγούδια μέσα από τα οποία θα κάνει εξάσκηση της διαλέκτου με τον πιο εύκολο και όμορφο τρόπο.
 
Κατόπιν, απένειμε στους επιμορφωμένους τις βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος διάρκειας 150 ωρών και ακολούθησε μια υπέροχη βραδιά υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού.
 
Να θυμίσουμε ότι τα μαθήματα της Ποντιακής Διαλέκτου συνεχίζονται κάθε Δευτέρα, 18:00 – 20:00, στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.