Το θεμα του συσπορου βαμβακος στη Βουλη απο βουλευτες της Ν.Δ.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Γεωργίας κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα τις παραλαβές συσπόρου βαμβακιού εσοδείας 2001 και ζητά να μάθει το χρόνο της πληρωμής της πέραν της επιλέξιμης ανά παραγωγό ποσότητες σύσπορου βαμβακιού.

Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι ο καθορισμός της ηρτημένης ανά βαμβακοπαραγωγό ποσότητας καθορίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχε ήδη ξεκινήσει η καλλιέργεια και παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Γεωργίας σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε στη Βουλή απάντησε ότι δεν θα υπάρξουν δύο τιμές στο βαμβάκι, μέχρι σήμερα οι μεν επιλέξιμες ποσότητες που παραδίδονται στα εκκοκκιστήρια απολαμβάνουν την εμπορική τιμή μαζί με την επιδότηση, ενώ οι υπό έλεγχο ποσότητες, δηλ. οι πλέον της ποσόστωσης πληρώνονται μόνο με την εμπορική τιμή, η οποία δεν καλύπτει καν το κόστος συλλογής του προϊόντος.

Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πώς θα πληρωθούν οι πέραν της επιλέξιμης ανά παραγωγό ποσότητες συσπόρου βαμβακιού;

2. Πότε επιτέλους το Υπουργείο Γεωργίας θα σταματήσει με την ανεύθυνη πολιτική του να προκαλεί αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ευάγγελος Μπασιάκος

Αλέξανδρος Κοντός

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Σταύρος Παπαδόπουλος

Κων/νος Τσιπλάκης

Χρήστος Ζώης»


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.