Το θεατρο και η ερασιτεχνικη δημιουργια στο επικεντρο του νεου προγραμματος δρασεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης για το 2016

Εγκρίθηκε ομοφώνως από το δημοτικό συμβούλιο ο οικονομικός προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης για το 2016 - Σοφία Μενεσελίδου, Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής «Περισσότερα από 40.000 ευρώ τα έσοδα από παραστάσεις και δραστηριότητες το 2015» - «Το νέο πρόγραμμα θα εστιάσει και πάλι στο θέατρο, τον πολιτισμό και την ερασιτεχνική δημιουργία» - «Επίκειται σεμινάριο με διεθνούς φήμης ηθοποιό»

Την ομόφωνη έγκριση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου έλαβε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ο οικονομικός προϋπολογισμός αλλά και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του για το 2016 το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
 
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου έκανε έναν σύντομο οικονομικό απολογισμό του τρέχοντος έτους δηλώνοντας πως το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρέλαβε την επιχορήγηση των 40.000 ευρώ από το υπουργείο πολιτισμού για το 2015, γεγονός ωστόσο που δεν συνέβη με την επιχορήγηση του 2014 για την οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι».
 
Σύμφωνα με την ίδια το 2015 ήταν μία ανέλπιστη για τα έσοδα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής χρονιά, καθώς τα έσοδα από τις δικές του παραγωγές και δραστηριότητες ξεπέρασαν τις 40.000 ευρώ, καθιστώντας σαφές πως τα capital controls λειτούργησαν επιβραδυντικά, καθώς πολλές αθηναϊκές παραστάσεις ματαιώθηκαν.
 
Μιλώντας για το νέο πρόγραμμα δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για το 2016, η κ.Μενεσελίδου τόνισε πως αυτό θα κινείται στα ίδια πλαίσια με το περσινό, δίνοντας βάση στο θέατρο, τον πολιτισμό, αλλά και την ερασιτεχνική δημιουργία, περιλαμβάνοντας μια σειρά θεατρικών συμπαραγωγών, τόσο με επαγγελματίες της περιοχής όσο και με αθηναϊκά σχήματα, σημαντικές δράσεις από την ερασιτεχνική σκηνή του θεάτρου αλλά και σημαντικές συνεργασίες σε επίπεδο επιμόρφωσης με συλλόγους της περιοχής για την ανάδειξη, όπως τόνισε, «όσων ντόπιων δυνάμεων επιθυμούν να συνεργαστούν με το ΔΗΠΕΘΕ».
 
Περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, σύμφωνα με την ίδια, θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ωστόσο, όπως τόνισε, η πρώτη δράση θα παρουσιαστεί τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ενώ σε αυτές που ξεχωρίζουν είναι ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο με μία διεθνούς φήμης ηθοποιό.
 
Τέλος, όπως επεσήμανε, υπάρχει η πρόθεση και από τις δύο πλευρές της συνέχισης της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ με τον Δήμο Μαρωνείας- Σαπών με το ερασιτεχνικό τμήμα να έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες του για την καλοκαιρινή τους παράσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.