Το τελευταιο κουρεμα…πριν το lockdown

Μεγάλη η προσέλευση στα κουρεία και τα κομμωτήρια της Κομοτηνής

Αβέβαιο το μέλλον του κλάδου, τονίζει ο Χρήστος Καρακύργιος

Μεγάλη αναμένεται να είναι η προσέλευση στα κουρεία και τα κομμωτήρια της Κομοτηνής μέχρι και την Κυριακή, με πολλούς συμπολίτες μας να προσέρχονται σε αυτά για να κουρευτούν λίγο πριν το lockdown που ξεκινά το Σάββατο.

Βέβαια ο κλάδος θα μείνει ανοιχτός και το Σάββατο, και την Κυριακή, αφενός για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση, αφετέρου για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους πελάτες χωρίς πρόβλημα.

Βέβαια αυτές οι τελευταίες μέρες δεν μπορούν να καλύψουν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το υποχρεωτικό κλείσιμο τους για τρείς εβδομάδες, αλλά και η γενικότερη δυστοκία που υπήρχε στην αγορά όλη την περίοδο του κορωνοϊού.

Μάλιστα η ανησυχία τους είναι, σημείωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Χρήστος Καρακύργιος, ότι με αυτό το τελευταίο κλείσιμο, μεγάλο ποσοστό των συναδέρφων τους μπορεί να μην ξανανοίξει.

Όλο αυτό το διάστημα, σημείωσε, όλοι οι άνθρωποι του κλάδου πήραν διάφορα μέτρα, μερικές φορές ξεπερνώντας και τα οριζόμενα από το νόμο, για να προστατέψουν τους πελάτες τους αλλά και τους ίδιους.

Όμως οι περιορισμοί που επέβαλλε η πανδημία, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις εκδηλώσεις, μοιραία επηρέασε και πολλά από τα καταστήματά τους, που προσπάθησαν να συνεχίζουν να δουλεύουν παρά τις δυσκολίες.

Παρόλα αυτά το δεύτερο lockdown, φοβούνται ότι θα αποτελέσει το τελικό χτύπημα για πολλούς από τον κλάδο, τόσο γιατί δεν ξέρουν πότε θα ξανανοίξουν, όσο και γιατί τα αντισταθμιστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν θεωρούν ότι θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά. Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς πως τυχόν επέκταση του lockdown θα τους κρατήσει κλειστούς όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, το μέλλον δείχνει, αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα ζοφερό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.