Το ΤΕΕ Θρακης
Δημόσια καταδίκη της επίθεσης
Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, στην συνεδρίασή της την 31 Ιανουαρίου 2007, αφού συζήτησε την πρόσφατη εκφοβιστική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, ο Διευθυντής της Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ξάνθης κ. Σοφοκλής Τσιφτελίδης, αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την καταδίκη της προκλητικής, για τον πολιτισμό και τα ήθη της Κοινωνίας μας, τρομοκρατικής αυτής ενέργειας και την αμέριστη ηθική συμπαράστασή της στον εξαίρετο συνάδελφο Μηχανικό.
Περιστατικά αυτού του είδους, άγνωστα μέχρι σήμερα στην περιοχή μας, επιβάλλουν την άμεση σύλληψη των δραστών και του πιθανού ηθικού αυτουργού από τις ιδιωτικές αρχές και την παραδειγματική τιμωρία τους προκειμένου αφενός να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επανάληψής τους από επίδοξους μιμητές του, και αφετέρου για να διαλευκανθούν τα κίνητρα των δραστών και να αποτραπεί η διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας στους Υπαλλήλους των Πολεοδομικών κατά την ευσυνείδητη εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.
Επίσης με αφορμή την παραπάνω άθλια παραβατική συμπεριφορά, επισημαίνεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη ενίσχυσης του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού και του εκσυγχρονισμού των μέσων και εξοπλισμού των Πολεοδομικών Υπηρεσιών για την επίτευξη των εργασιακών συνθηκών που επιβάλλονται από τις διαρκώς αυξανόμενες ποιοτικά και ποσοτικά απαιτήσεις λειτουργία τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, ολοκληρώνεται και σύντομα θα ανακοινωθεί σχέδιο λειτουργίας ειδικών Ομάδων Εργασίας που επεξεργάζεται το ΤΕΕ Θράκης, για την υποβοήθηση του έργου των Πολεοδομικών Υπηρεσιών.
Κοινή συνέντευξη τύπου με την ΕΜΔΥΔΑΣ
Επιπλέον, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Θράκης σε κοινή σύσκεψή τους που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του Τμήματος την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2007, με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση μελών της Επιτροπής Ελέγχου Επενδύσεων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, αποφάσισαν να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής με θέμα:
«Την δικαστική εμπλοκή των Μηχανικών και τις επιπτώσεις της στην αναπτυξιακή πορεία της Θράκης στο πλαίσιο υλοποίησης Ιδιωτικών Επενδύσεων που εντάσσονται στους Αναπτυξιακούς Νόμους».
Η συνέντευξη θα παραχωρηθεί στην Κομοτηνή, στην αίθουσα τύπου του Ξενοδοχείου Chris & Eve την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007 και ώρα 12.00π.μ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
