Το TEDx Κomotini ειναι γεγονος

Μια οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών

Πρεμιέρα έκανε την Δευτέρα η επίσημη σελίδα του TEDx Κomotini στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επιβεβαιώνοντας πως μετά από αρκετούς μήνες «διαβουλεύσεων» μεταξύ των μελών της οργανωτικής επιτροπής, το πρόγραμμα είναι καθόλα έτοιμο για την πρώτη επίσημη υλοποίησή του και στην πόλη μας.
 
Το πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιό του διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.  Η λογική του προγράμματος βασίζεται στην διοργάνωση τοπικών και αυτόνομων οργανωμένων εκδηλώσεων, στην ουσία εισηγήσεων ανθρώπων καταξιωμένων σε διάφορους τομείς, που έχουν να κάνουν με το τρίπτυχο Τεχνολογία – Ψυχαγωγία – Τέχνη  (Technology – Entertainment – Design όπως μαρτυρούν τα αρχικά του προγράμματος) όσο και σε ευρύτερες θεματικές που συνδυάζουν ωστόσο την πρωτοπορία, την καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα παγκοσμίως πρόσωπα της διανόησης και της δράσης και μιλούν για 18 λεπτά, για ιδέες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν «τροφή» για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό. Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν κατά καιρούς λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Jeff Bezos, Bono κ.α.

Το ετερόκλητο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό και μοναδικό κοινό, μαζί με τους ομιλητές των εκδηλώσεων αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια τεράστια δεξαμενή σκέψης, ικανή να καινοτομήσει και να κάνει τη διαφορά «διαταράσσοντας» το status quo της παγκόσμιας σκηνής.
 
Το TEDxKomotini λοιπόν είναι γεγονός και όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του στο facebook «θα συμβάλλει στην όξυνση της κριτικής σκέψης μέσω της γνώσης και της πληροφορίας σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο».
 
Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.