«Το ταξιδι της Παραμυθουλας» διηγηθηκαν οι μικροι πρωταγωνιστες του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Κλείνοντας μία γεμάτη θεατρική χρονιά

Η ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις σκηνές που φιλοξενούν επαγγελματίες ηθοποιούς. Ειδικότερα η φετινή καλλιτεχνική «σοδιά» των τμήματος ενηλίκων, με προεξάρχουσα την περίπτωση της παράστασης «Της Κακομοίρας», ήτοι του Μπακαλόγατου, που αναμένεται να επαναληφθεί από Σεπτέμβρη, αποτέλεσε ένα ιδανικό παράδειγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα ερασιτεχνικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ και κυρίως ανέδειξε το μεράκι των συντελεστών του εργαστηρίου.
 
Μετά τους ενηλίκους ωστόσο, σειρά να αποδείξουν και τις δικές τους δυνατότητες είχαν οι μαθήτριες του παιδικού τμήματος του Εργαστηρίου θεατρικής παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, οι οποίες το βράδυ της Κυριακής, «κατέλαβαν» τη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για να μας διηγηθούν «Το ταξίδι της Παραμυθούλας».
 
Οι εννιά μαθήτριες του παιδικού τμήματος, ήτοι οι Αγγελική Πανέρη, Ιωάννα Αλεξοπούλου, Δέσποινα Αλεξοπούλου, Μαρία – Βασιλική Φραγκούλη, Θένια Μαυρίδη, Αγγελίνα Βραχνού, Αναστασία Μπαχτσεβάνη, Εύα Χρηστίδου, Χριστίνα Βιδούρα παρουσίασαν μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, αποτελούμενο από συγγενείς και φίλους, την ιστορία της Παραμυθούλας, η οποία ξεπηδά στην κυριολεξία μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού για να γνωρίσει νέα παραμύθια και ήρωες, αλλά και να αναδείξει στο τέλος, την αξία της ανάγνωσης και των βιβλίων στην ζωή όλων.
 
Αυτό ήταν άλλωστε και το κύριο μήνυμα της παράστασης, το γεγονός ότι ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, ανοίγει τους ορίζοντές σου και επομένως θα πρέπει να αποτελεί αιώνιο «συνοδοιπόρο» παιδιών και ενηλίκων.
 
Μία παράσταση σε σκηνοθεσία της πάντα δημιουργικής Άννυς Μαχαιροπούλου, η οποία δεν περιορίστηκε στην σκηνοθεσία, αλλά έγραψε και το κείμενο της παράστασης, στην οποία έδωσε κυριολεκτικά φώτα ο κ. Δημήτρης Τζατζανάς.
 
Το ωραιότερο τέλος μίας γεμάτης θεατρικής χρονιάς και για τους μικρότερους πρωταγωνιστές του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.