Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. της πολης μας συνεχιζει τα προγραμματα ασκησης σε ατομα με στεφανιαια νοσο

Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ευεργετικές επιδράσεις που προκαλεί η συστηματική άσκηση στην υγεία. Πληθώρα μελετών παρουσιάζει τα ευεργετικά αποτελέσματα της σωματικής άσκησης, η οποία θεωρείται μέρος της θεραπείας και αποκατάστασης πολλών ασθενειών.

Την εμπειρία αυτή έχουν βιώσει πολλοί συμπολίτες μας κατά την τελευταία τετραετία με τη συμβολή του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. – Πρακτική Άσκηση Φοιτητών), την επιστημονική καθοδήγηση και επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α. κ. Σάββα Τοκμακίδη και τη συνεχή υποστήριξη της Διευθύντριας της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΝ Κομοτηνής κας Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου καθώς και του Δήμου Κομοτηναίων (ΔΟΝΑ) που αγκάλιασε και ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή.

Η σωματική άσκηση αποβαίνει ωφέλιμη μόνο όταν επιβλέπεται από ειδικευμένο προσωπικό, ιδιαίτερα σε άτομα με προβλήματα υγείας. Κατά συνέπεια, τα διάφορα προγράμματα άσκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται από ειδικά εκπαιδευμένους γυμναστές με άριστη γνώση των θεμάτων που αφορούν την άσκηση για τη βελτίωση της υγείας. Η πολύτιμη εμπειρία των πρωτοποριακών αυτών προγραμμάτων στην πόλη μας και η ειδική εκπαίδευση των ατόμων που τα πραγματοποιούν εξασφαλίζει την άρτια εφαρμογή των προγραμμάτων άσκησης με άριστα αποτελέσματα.

Για το σκοπό αυτό, καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στα προγράμματα καρδιοπαθών καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2001, ώρα 19.30 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σισμανόγλειου Γ.Ν. Νοσοκομείου (ισόγειο απέναντι από το κυλικείο του νοσοκομείου). Η παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων κρίνεται απαραίτητη καθώς στην παραπάνω συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων άσκησης σε άτομα με καρδιοπάθειες.

Περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο του προγράμματος Σάββα Τοκμακίδη τηλ.: 39649, fax 39683, e-mail: stokmaki@>pyed.duth.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.