«Το Σουφλι της πρωτης μου ανοιξης» του Θ. Μουσικα παρουσιαζεται στην Ξανθη

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Ξάνθης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό,παρουσιάζουν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 19:00,  το βιβλίο του κ. Θοδωρή Μουσίκα με τίτλο, «Το Σουφλί της πρώτης μου άνοιξης».

Το βιβλίο αναδεικνύει τη Σουφλιώτικη ντοπιολαλιά με σατιρικά-ηθογραφικά ποιήματα και άλλα πεζά κείμενα για το Σουφλί, αποθανατίζοντας έτσι το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής και προσθέτοντας ιδιαίτερο ύφος στη συγγραφική του ταυτότητα.

Ο Θοδωρής Μουσίκας γεννήθηκε στο Σουφλί Έβρου το 1960. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι καθηγητής στο 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές:

  • “Πορεία προς το φως”1991,
  • “Ταξιδιώτες της Χίμαιρας” 1993,
  • “Ανάδυση”1994,
  • “Τα φεγγάρια της Ανάστασης” 1996,
  • “Κέρινα εκμαγεία απουσίας”1999,
  • “Παράθυρα στην άνοιξη”2003,
  • “Πανηγύρι ζωής”2007,
  • “Χωρίς σύνορα”2010.

 
Ποιήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, έγραψε και μελοποίησε τραγούδια που περιλαμβάνονται σε ψηφιακό δίσκο, το 2008 έγραψε τους στίχους και τη μουσική στο τραγούδι του “Θα είμαι δίπλα σου”, ενώ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό παρουσίαζε την πολιτιστική εκπομπή “Νότες Πολιτισμού”.
 
Ποιήματα και διηγήματά του βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους και περιφερειακούς διαγωνισμούς.
 
Στα σχολεία που υπηρέτησε και υπηρετεί, ανέβασε κωμωδίες με μαθητικούς θεατρικούς θιάσους, δημιούργησε πλήθος χορωδιών και διοργάνωσε δεκάδες εθνικές μαθητικές εορτές.
 
Για το έργο του έχει βραβευτεί από την 12η Μεραρχία Πεζικού, από Δήμους, Πολιτιστικούς φορείς και Συλλόγους καθώς και από Σχολεία της περιοχής.
 
Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου “Νέος Κύκλος Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης”και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αλεξανδρούπολης.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ, ΔΠΘ, Κοσμητόρισσα ΣΚΑΣ, ο Λεωνίδας Βλασακούδης, εκπαιδευτικός/ερευνητής και ο Απόστολος Πολυμένης, ερευνητής, Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης.
 
Η εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα της Κοσμητείας Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

Info

Είσοδος Ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.