Το Σωματειο ΑμεΑ ΠΕ Ροδοπης διαμαρτυρεται για αρθρο του Χρ. Γιανναρα στην «Καθημερινη»

Μισάνθρωπο και κατάπτυστο χαρακτηρίζει το άρθρο

Οργή και αγανάκτηση ξεσήκωσε στις τάξεις του αναπηρικού κινήματος άρθρο του Χρήστου Γιανναρά στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο σχολίαζε με ανοίκειες εκφράσεις την μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση της Θείας Λειτουργίας με ταυτόχρονη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης κατακρίνει το επίμαχο άρθρο σε ανακοίνωσή του με τίτλο: «Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης απέναντι στο μισάνθρωπο και κατάπτυστο άρθρο του Χρήστου Γιανναρά και της εφημερίδας Καθημερινής» υπογραμμίζοντας πως το θεωρεί «προσβλητικό απάνθρωπο και κατάπτυστο για τα άτομα με αναπηρία ακοής και αλαλίας». Όπως εξηγεί «το άρθρο του κυρίου Γιανναρά αντιτίθεται στους νόμους του ΟΗΕ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της χώρας μας, την ΑμεΑ και δείχνει έλλειψη ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης».

Προς επίρρωση των παραπάνω μάλιστα κλείνοντας την ανακοίνωση του το Σωματείο παραθέτει και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από επίμαχο άρθρο, όπως:
«Κάθε φορά που η κρατική στην Ελλάδα τηλεόραση μεταδίδει την εκκλησιαστική λατρεία χωρίς λατρεύουσα εκκλησία, μόνο με μιας άσχετη, σχεδόν κωμική φιγούρα χειρονόμου ορχηστή στην οθόνη να παλεύει, με γκριμάτσες και νοήματα, να κάνει κατανοητά τα δρώμενα και λεγόμενα, σε κωφάλαλους. (…) Δεν βρέθηκε ούτε ένας να διαμαρτυρηθεί ή να καγχάσει γι’ αυτήν την κωμική παντομίμα, το ανθρωπάκι με τις γκριμάτσες και τα νοήματα, που θέλει να κάνει “κατανοητή” την ιλιγγιώδη ποίηση της εκκλησιαστικής λατρείας;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.