Το Seatrac ξαναρχεται στο Φαναρι

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, με τη βοήθεια και του καιρού, να επανατοποθετηθεί ο μηχανισμός πρόσβασης για ΑμεΑ στην παραλία

Μέχρι το Σαββατοκύριακο (καιρού επιτρέποντος) θα τοποθετηθεί το μηχάνημα Seatrac στην παραλία Φαναρίου, δίνοντας για ακόμα ένα καλοκαίρι πρόσβαση στην θάλασσα σε ΑμεΑ.
 
Όπως είναι γνωστό, το Seatrac τοποθετήθηκε στην παραλία Ιουλία, που βρίσκεται εντός του οικισμού του Φαναρίου, το 2017, και από τότε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ατόμων που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν τη θάλασσα.
 
Όμως πρέπει με το τέλος του καλοκαιριού να αποθηκεύεται σε ασφαλή χώρο από το Δήμο Κομοτηνής, ώστε να τοποθετηθεί ξανά το επόμενο καλοκαίρι στην παραλία, ενώ πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην παραλία, όπως ο διάδρομος πρόσβασης, ειδικές τουαλέτες και άλλες υποδομές, ώστε να είναι η παραλία και το μηχάνημα πλήρως προσβάσιμα.
 
Να σημειωθεί δε πως το 2018, πρώτη χρονιά πλήρους λειτουργίας του μηχανήματος, μέσα σε δύο μήνες 600 ωφελούμενοι απόλαυσαν τα μπάνια τους, ενώ και φέτος αναμένεται η παραλία να αναδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής.
 
Έτσι σύντομα αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή η παροχή πρόσβασης από το Δήμο Κομοτηνής, που δίνει τη δυνατότητα και ΑμεΑ να χαρούν τη θάλασσα.
 
Πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής κατέθεσε πρόταση σε πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ για την κατασκευή δύο ακόμα μηχανισμών ίδιου τύπου σε παραλίες του Δήμου, η οποία εγκρίθηκε από το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ πρόσφατα η ημερομηνία υλοποίησης του έργου επεκτάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, και έτσι ελπίζουμε πως σύντομα θα υπάρχουν δύο ακόμα σημεία πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.