Το Σαββατο στις 16.00 ραντεβου στο ΔΑΚ για να βοηθησουμε εναν μικρο συμπολιτη μας

Αγώνας φιλανθρωπικού σκοπού μεταξύ Πανθρακικού και Δόξας Προσκυνητών - Γιώργος Μπάρκουλας «Θέλαμε να εντάξουμε σε αυτή την προσπάθεια και τα παιδικά τμήματα»

Κάλεσμα προς όλη την τοπική κοινωνία απευθύνουν οι ομάδες του Πανθρακικού και της Δόξας Προσκυνητών προκειμένου να βρεθούν το Σάββατο το απόγευμα στο ΔΑΚ ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια  ενίσχυσης της οικογένειας μικρού συμπολίτη μας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και υποβάλλεται σε κοστοβόρα φαρμακευτική αγωγή.
 
Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στις 16.00 όταν στο «χορτάρι» θα εισέλθουν τα Προπαιδικά (Κ13) τμήματα των ακαδημιών των δύο συλλόγων για να ακολουθήσουν στις 16.30 τα παιδικά (Κ15) και θα λάβει τέλος με τον αγώνα των ανδρικών ομάδων που αναμένεται να ξεκινήσεις στις 17.30.
 
Μιλώντας για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του φιλικού αγώνα ο κ. Γιώργος Μπάρκουλας, αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Πανθρακικού, βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής «Με το Ν και με το Β» του Ράδιο Παρατηρητής, εξηγώντας πως εκτός από τον αγώνα των ανδρικών τμημάτων έχει τη σημειολογία της και η επιλογή να αγωνιστούν τα παιδικά τμήματα καθώς με αυτόν τον τρόπο, οι μικροί αθλητές παίρνουν το μάθημα της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.
 
Περά από την πρωτοβουλία όμως η συζήτησή μας με τον κ. Μπάρκουλα επεκτάθηκε και στη νέα σελίδα του Πανθρακικού, στους στόχους και την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ερασιτέχνης με τον αντιπρόεδρο του να υπογραμμίζει εμφατικά πως «ο Πανθρακικός είναι εδώ».
 
Γιώργος Μπάρκουλας όμως αναλυτικά…
 
ΠτΘ: κ. Μπάρκουλα το Σάββατο στις 17.30 στο ΔΑΚ διοργανώνεται μαζί με τη Δόξα Προσκηνυτών μια φιλική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο στόχος και πώς μπήκατε σε αυτή τη  διαδικασία για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα;
Γ.Μ.:
Ο στόχος είναι για έναν εξάχρονο συμπολίτη μας, ο οποίος έχει προβλήματα υγείας, και έχει μια φαρμακευτική αγωγή αρκετά δαπανηρή και θα πρέπει να πάει και στο εξωτερικό κάποια στιγμή. Εμείς σαν ερασιτέχνης Πανθρακικός μαζί με τη Δόξα Προσκυνητών, αποφασίσαμε, από τη στιγμή που τέλειωσε και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που συμμετέχει η Δόξα και το τοπικό πρωτάθλημα το δικό μας το Β΄ τοπικό, να κάνουμε ένα φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες και τα έσοδα να διατεθούν για να βοηθήσουμε το εξάχρονο παιδί.
 
ΠτΘ: Γι' αυτό τον σκοπό θα αγωνιστούν και τμήματα των ακαδημιών και των δύο συλλόγων, και αντίστοιχα; Θέλατε να βάλετε δηλαδή και τους μικρούς συμπολίτες μας στο παιχνίδι της προσφοράς στον συνάνθρωπο;
Γ.Μ.:
Θέλουμε να αναδείξουμε τις ακαδημίες μας και θέλουμε να βοηθήσουμε και το παιδί. Μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε μόνο με αυτή την αθλητική εκδήλωση που θέλαμε να κάνουμε, αλλά θέλαμε να εντάξουμε σε αυτή την προσπάθεια και τα παιδικά τμήματα. Τα παιδικά τμήματα από τις ακαδημίες τις δικές μας μαζί με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, θα ξεκινήσουν στις 4:00. Θα παίξουν στο ΔΑΚ που είναι το όνειρό τους, θα το ευχαριστηθούν και να βοηθήσουμε τον εξάχρονο συμπολίτη μας, που νομίζω πως είναι ένα σπουδαίο μάθημα για αυτά. 

«Ηλικιακά ήμασταν η πιο μικρή ομάδα» 

ΠτΘ: Θέλω να μου πείτε για το νέο ξεκίνημα του ερασιτέχνη Πανθρακικού για την πρωτοβουλία των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Πανθρακικού. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Γ.Μ.:
Μαζευτήκαμε μια ομάδα εννέα ανθρώπων που έχουν μεράκι για το ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι απλοί άνθρωποι, άνθρωποι του μεροκάματου, διαθέτουμε χρόνο και όσο χρήμα μπορούμε ο καθένας μας, με μπροστάρη τον πρόεδρό μας τον Μανώλη Τσακαλή και αποφασίσαμε φέτος, μέσα από τις ακαδημίες να φτιάξουμε μια αντρική ομάδα που να μπορεί να ανταπεξέλθει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ. Πήγαμε καλά, είχαμε μια καλή πορεία, για πρώτη χρονιά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας τον Βαγγέλη Κυριαλάνη. Μην ξεχνάμε πως ηλικιακά ήμασταν η πιο μικρή ομάδα και από το Α΄ τοπικό και από το Β΄ τοπικό. Είχαμε μέσα 14χρονα και 15χρονα παιδιά και ο μεγαλύτερος παίκτης μας ήταν 24 χρονών.
 
Ο περισσότερος κόσμος ίσως δεν το ξέρει ακόμα, αλλά εμείς θέλουμε να το περάσουμε στον κόσμο πλέον ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ, ο Πανθρακικός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι. 

«Θέλουμε τα παιδιά να ξαναγυρίσουν πίσω στον Πανθρακικό, γιατί έχουμε εγκαταστάσεις που στο νομό μας δεν τις έχει κανείς» 

ΠτΘ: Είναι πολύ σημαντικό το να δίνετε η ευκαιρία και σε μια πιο επαγγελματική κατηγορία, να συμμετάσχουν νέα παιδιά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε πανελλαδικό…
Γ.Μ.:
Αν ανατρέξετε πιο παλιά θα δείτε ότι από το νομό μας και από την πόλη της Κομοτηνής, πάρα πολλά παιδιά που έπαιξαν στον Πανθρακικό έχουν φύγει και παίζουν αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι πολύ καλοί.  Εμείς δεν θέλουμε να στερήσουμε από κανένα παιδί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά, να πάει κάπου αλλού. Εμείς θέλουμε τα δικά μας παιδιά να τα κρατήσουμε εδώ. Από κει και πέρα όμως αν είναι να ανέβουν κατηγορία ή να πάνε κάπου αλλού, να πάνε. Αυτός είναι άλλωστε ο δικός μας σκοπός και των ακαδημιών μας . Γι' αυτό και θέλουμε τα παιδιά να ξαναγυρίσουν πίσω στον Πανθρακικό, γιατί έχουμε εγκαταστάσεις που στο νομό μας δεν τις έχει κανείς. 

«Θέλουμε και τα παιδιά και τους γονείς δίπλα μας» 

ΠτΘ: Σε τι επίπεδο είναι οι υποδομές και αν μπορούν να υποστηρίξουν όλο αυτό το έργο που κάνετε;
Γ.Μ.:
Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον νομό Ξάνθης και την Skoda Ξάνθη, αλλά οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ καλές. Τις συντηρούμε με μεράκι, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα γίνουν ακόμα καλύτερες. Φυσικά όλο αυτό θα γίνει και με τη βοήθεια των παιδιών που θα έρθουν και με τη βοήθεια των γονιών. Εμείς θέλουμε και τα παιδιά και τους γονείς δίπλα μας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Τις ώρες που υπάρχουν προπονήσεις πάντα υπάρχει άνθρωπος του Δ.Σ. εκεί και δεχόμαστε προτάσεις από τους γονείς αν έχουν.
 
ΠτΘ: Πότε ξεκινάει η νέα χρονιά για τις ακαδημίες και πού μπορεί ο κόσμος που ενδιαφέρεται να απευθυνθεί για να ενημερωθεί;
Γ.Μ.:
Ο κόσμος μπορεί να μας βρει στο προπονητικό κέντρο του Κικιδίου, από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ. Την καινούργια μας χρονιά θα την ξεκινήσουμε την 1η Σεπτεμβρίου. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο για τις εγγραφές. Όσοι θέλουν να γυρίσουν πίσω στον Πανθρακικό να ξέρουν ένα πράγμα, ότι σαν ακαδημίες όλο το χρόνο, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αρχίσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου που λήγει η χρονιά, τα παιδιά μας σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο έχουν αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες. Συμμετέχουμε στο περιφερειακό «φιλικό» πρωτάθλημα της ΑΜΘ που περιλαμβάνει ομάδες από τις Σέρρες μέχρι την Ορεστιάδα. Εμείς ως Πανθρακικός εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Παράλληλα από τη νέα χρονιά ελπίζουμε να ξεκινήσουν οι παιδικοί αγώνες που διοργάνωνε η ΕΠΣ Θράκης.
 
Όσο για την ανδρική ομάδα, ο στόχος είναι να ανέβουμε στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης και αυτό θα το κάνουμε με παιδιά από τις ακαδημίες μας που θα αποτελούν τον κορμό της ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.