Το ‘ριξαν εξω τα χορευτικα του Συλλογου Ηπειρωτων!

Καλωσόρισαν την άνοιξη με υπαίθρια πρόβα στην κεντρική πλατεία

Ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όσοι έτυχε να περνούν από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής τις ύστερες απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Αιτία ήταν τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών νομού Ροδόπης, που με ανοιξιάτικη διάθεση και με πολύ κέφι… έστησαν χορό στο κάτω μέρος της πλατείας. Οι χορευτές του Συλλόγου Ηπειρωτών συνηθίζουν να κάνουν τις πρόβες τους στις εγκαταστάσεις του 13ου δημοτικού σχολείου. Με την άνοιξη να έχει μπει για τα καλά, αποφάσισαν αυτή τη φορά να εγκαταλείψουν τους «τέσσερεις τοίχους» και να επιχειρήσουν μια υπαίθρια πρόβα, για να επικοινωνήσουν ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους συντοπίτες μας την αγάπη τους για τον χορό και γενικότερα για την παράδοση.
 
«Καθότι μπήκε η άνοιξη και ο καιρός είναι ωραίος, αποφασίσαμε να βγούμε στην πλατεία με πιο ευχάριστη διάθεση και να δείξουμε στον κόσμο τη δουλειά μας», εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Τζαμπάζης. Οι πρόβες, όπως επισήμανε, εντάσσονται στην προετοιμασία αφενός για τα πανηγυρικά εγκαίνια της νέας στέγης του Συλλόγου στο Αρχοντικό Σκουτέρη και αφετέρου για τη συμμετοχή των Ηπειρωτών στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων. Θυμίζουμε ότι η τελετή εγκαινίων στο Αρχοντικό Σκουτέρη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου, ενώ τα χορευτικά του Συλλόγου θα εμφανιστούν στα Ελευθέρια στις 13 του ίδιου μήνα.
 
Ο κ. Τζαμπάζης δεν έκρυψε την πρόθεση των εμπνευστών της ιδέας για υπαίθριες πρόβες να επαναλάβουν το εγχείρημα και το επόμενο διάστημα, προσκαλώντας μάλιστα να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική και οι άλλοι πολιτιστική σύλλογοι του τόπου μας. «Σκεφτόμαστε να το καθιερώσουμε», σημείωσε, «ώστε κάποιος που θα έρθει στην πόλη και θα βγει για να περπατήσει», προσέθεσε με νόημα, «να μη δει μία έρημη πόλη που σε κυνηγάνε τα σκυλιά και είναι καμένες οι λάμπες. «Να δει και μια πλατεία, που τη γεμίζουν σύλλογοι», αντέτεινε. «Θέλουμε να μας γνωρίσουν», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στους συμπολίτες μας, και συνέχισε παρατηρώντας ότι «είναι καλό να το κάνουν κι άλλοι σύλλογοι, να γνωρίσουμε και τους Κρήτες της περιοχής και τους Πόντιους και τους Εβρίτες, που είναι πολύ δραστήριοι, και τους Θράκες». «Από το να κάνουμε πρόβες σε κλειστά δωμάτια, νομίζω ότι είναι καλύτερα να βγούμε στην πλατεία, να βγούμε προς τα έξω», τόνισε κλείνοντας. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.