Το ρητο «ενος ανδρος αρχη» και τα εργα ευποιιας

Είναι εντυπωσιακό αυτό που βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρειά μας, που ηρεμεί ή παίρνει μπροστά και τρέχει σε ρυθμούς απόλυτα συνυφασμένους με τον άνδρα που βρίσκεται επικεφαλής της, τον Γιώργο Παυλίδη.
 
Ενός άνδρα που τυχαίνει γενικής αποδοχής και παρόλο που υπηρέτησε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κατάφερε στη θητεία των δύο ετών ως περιφερειάρχης να υποκλίνονται στην αποτελεσματικότητά του, πολίτες απ’ όλους τους κομματικούς χώρους. Είναι εξάλλου από τις σπάνιες φορές που εφέτος στις καλοκαιρινές χαλαρές συζητήσεις, ως αυτήκοοι μάρτυρες, διαπιστώσαμε αυτή τη γενική αποδοχή, συνοδευμένη τις περισσότερες φορές από την ευχή να τον έχει ο θεός καλά.
 
Φυσικά και ο καθένας εκκινώντας από το δημόσιο όφελος που γίνεται και προσωπικό του. Από το φτηνό θερμαντικό καύσιμο, το φυσικό αέριο, που θα έχουν 60.000 περίπου νοικοκυριά της Περιφέρειας, έργο μεγίστης σημασίας που επιτεύχθηκε εφέτος, μέχρι τους μεγάλους αριθμούς προσέλευσης τουριστών, λόγω κάθετου άξονα και, κυρίως, την ανάδειξη του υποτιμημένου, το πάλαι, πολιτισμού και τουρισμού ως πρωταρχικού στον άξονα των αναπτυξιακών εργαλείων της Περιφέρειας, και όχι μόνον, αφού, όπως προείπαμε, ο πολίτης αξιολογεί με βάση και την προσωπική του πρόοδο.
 
Είναι έτσι χαρακτηριστικό ότι οι θασίτες ξενοδόχοι, ομνύουν, πλέον στον περιφερειάρχη, αλλά και όλοι οι πολίτες εν γένει- ίσως, γιατί η κατάληψη θέσεων εξουσίας και διαχείρισης λόγω κομματικής ταυτότητας, κομματικού συνδυασμού, όχι μόνον δεν λέει τίποτα αν δεν συνδυάζεται από πράξεις, το αντίθετο, μάλιστα, κάνει τους πολίτες «να τρέμει το φυλλοκάρδι τους».
 
Κι ένα ακόμη εντυπωσιακό που αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση πολιτικού ανδρός.
 

Το γεγονός ότι στις πρώτες αναφορές στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη βόρεια Ελλάδα ήταν το έργο της δυνατότητας των πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΑΜΘ να κάνουν στο εγγύς μέλλον, ως νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χρήση φυσικού αερίου, εκμεταλλευόμενες τον χαρακτηρισμό της περιφέρειάς μας σε, γεωπολιτικής σημασίας, ενεργειακό κόμβο.
 
Εν ολίγοις, αν και πολύ παλιό -όπως λένε, μάλλον σκοπίμως σήμερα, για να δικαιολογήσουν την  επιλογή της απραξίας- το μότο του πολιτικού που οραματίζεται και πράττει, τελικά είναι το μόνο που μπορεί να ενώσει πολιτικούς, και πολίτες, από  όλες τις παρατάξεις. Τ.Β, Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.