Το πρωτο βραβειο στο Φεστιβαλ Ποιησης Θεσσαλονικης απεσπασε η Ανδρομαχη Διαμαντοπουλου

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η ποιήτρια από τη Θάσο κ. Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, η «Ανδρομάχη της Θάσου» όπως υπογράφει τα ποιήματά της στη στήλη του «Παρατηρητή της Θράκης». Η κ. Διαμαντοπούλου έλαβε μέρος στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποίησης στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε το πρώτο βραβείο.

 

Η Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης πραγματοποίησε το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποιήσεως Θεσσαλονίκης και το 6ο Φεστιβάλ Ποιήσεως Μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, με μεγάλη συμμετοχή ποιητών, επισήμων, κόσμου και μαθητών.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Νεολαίας, της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Βασίλειος Ρωμούδης, η Αντιπρόεδρος κ. Ευδοκία Ρόζου-Τσαρτσιώτου η οποία μίλησε για την κοινωνική διάβρωση και την ανάγκη επιστροφής της μαθητιώσας νεολαίας σε τέτοιες δημιουργικές συναντήσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Γάκης πήρε το λόγο και τόνισε και ο ίδιος την ανάγκη συμμετοχής των νέων δημιουργών σε τέτοιες εκδηλώσεις με τη στήριξη του Δήμου.

 

Το σύνολο των διαγωνιζομένων ποιημάτων για τους ενήλικες ποιητές ανήλθε σε 550 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό! Αξίζει να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ήταν πενταμελής. Το Α’ Βραβείο Ποίησης απέσπασε η Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδου από τη Θάσο. Το Βραβείο συνοδεύτηκε από χρυσή πλακέτα και έτυχε μεγάλης αποδοχής από το κοινό την ώρα της απαγγελίας του βραβευμένου ποιήματος. Ο δε Πρόεδρος της Ενώσεως Λογοτεχνών Ευρώπης, κ. Ρωμούδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τέτοια ποιήματα «μας ανεβάζουν ψηλότερα από ό,τι είμαστε». Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο Εφέτης Θάσου, κ. Καπόλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.