Το πρωτο βημα ιστιοπλοικου τουρισμου στο Φαναρι ειναι γεγονος!

Ο «TrΕΑΤon» ταξιδεύει το κοινό της Θράκης στις θάλασσες της Βορείου Ελλάδος - Βασίλης Τζάκης, Μαρία Μαυρίδου και Άγγελος Συμεωνίδης προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών μέσα από τη διαμονή στο σκάφος τους

Με γνώμονα την αγάπη τους για τη θάλασσα και την αναζήτηση της ποιότητας στις γεύσεις, Βασίλης Τζάκης, Μαρία Μαυρίδου και Άγγελος Συμεωνίδης ετοιμάζουν κάτι καινοτόμο για την περιοχή της Ροδόπης. Συγκεκριμένα μέσα από το σκάφος τους, τον TREATON, δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό της Ροδόπης και όχι μόνο να εξερευνήσει τη θαλάσσια περιοχή.
 
Για πρώτη φορά στη Ροδόπη δίνεται η δυνατότητα εκμίσθωσης ιστιοπλοϊκού σκάφους για βόλτα και κατ’ επιλογή με διαμονή στις κλίνες του, στις λιγότερο εξερευνημένες ακτές της Βορείου Ελλάδας, γνωρίζοντας μαζί τους το παραθαλάσσιο μήκος των ακτών της Μαρώνειας (Γής των Κικώνων), τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Χαλκιδική και τα νησιά των Σποράδων, ή όπου αλλού επιθυμεί ο καθένας. Για αυτήν την προσπάθεια μίλησαν οι εμπνευστές και οι πρωτεργάτες του πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της Ροδόπης εγχειρήματος, καλώντας τον κόσμο να δοκιμάσει την περιήγηση με το σκάφος. Επιπλέον στάθηκαν στη σημασία που έχει για αυτούς η δημιουργία και η προσφορά του κάτι διαφορετικού στον τόπο όπου γεννηθήκαν, μεγάλωσαν και μένουν..
 

«Nα μυήσουμε τον κόσμο της Ροδόπης περισσότερο στη θάλασσα»

ΠτΘ: Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε τι αφορά το νέο εγχείρημα που κάνετε στην περιοχή του Φαναρίου;
Β.Τ.:
Είναι κάτι που γίνεται στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας! Τουρισμός μέσω ιστιοπλοΐας, σκαφών, καταδύσεις, αθλοπαιδιές και οτιδήποτε έχει να κάνει με την θάλασσα. Όλα είναι συγκεντρωμένα σε ένα σκάφος. Πήραμε την απόφαση μετά από την κοινή μας αγάπη για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα να μυήσουμε τον κόσμο της ΑΜΘ στα θαλάσσια σπορ με μία άλλη μορφή, πιο εξελιγμένη και προσεγμένη. Αντί να βλέπουν ένα όμορφο ιστιοπλοϊκό να περνάει ανοιχτά από τα Beach Bar, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να πιεί τον καφέ ή το αναψυκτικό του από ένα σκάφος και να δουν τις παραλίες της Θράκης, να κάνουν σύντομες εκδρομές στα κοντινά και μακρινά νησιά από την περιοχή μας και ακόμα να κάτσουν όσο επιθυμούν.
 
ΠτΘ: Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους μία τέτοια κρουαζιέρα θεωρείται είδος πολυτελείας και κάτι μη προσιτό οικονομικά. Είναι ρεαλιστική αυτή η αντιμετώπιση;
Β.Τ.:
Το βασικότερο για εμάς είναι να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει πως δεν είναι κάτι ακριβό αλλά προσιτό. Όποιος ακούει σκάφος, θεωρεί πως δεν είναι για τον απλό κόσμο. Όμως οι τιμές είναι πολύ προσιτές, δηλαδή έχουμε πολύ πιο χαμηλές τιμές από τα περισσότερα νησιά. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Σκοπός μας είναι να καταλάβει ο κόσμος πως μπορεί να περάσει όμορφα και με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Να γευτεί γεύσεις με προϊόντα του τόπου μας, να μπει στο βυθό και να τον ανακαλύψει, να μάθει ιστιοπλοΐα και να μάθει να χαλαρώνει με τη θάλασσα. Αυτός είναι ο στόχος μας!
 
ΠτΘ: Πώς πήρατε την απόφαση να προβείτε στην αγορά του σκάφους και να κάνετε αυτήν την πρωτόγνωρη για τη Ροδόπη προσπάθεια;
Β.Τ.:
Υπάρχει στα Άβδηρα, μία προσπάθεια παιδιών που επιχειρούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με σχολή ιστιοπλοΐας, όχι τόσο σε παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου όσο ως εκπαίδευση και απλές βόλτες. Μετά πάμε αρκετά πιο μακριά και συγκεκριμένα στην Κεραμωτή ή και στην Αλεξανδρούπολη. Κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει στη γύρω περιοχή. Η απόφαση πάρθηκε γιατί ήθελα να κάνω κάτι στον τόπο μου, γιατί λείπω αρκετά χρόνια. Ήμουν 22 χρόνια καπετάνιος σε εμπορικά πλοία, μεγάλωσα με την θάλασσα, οπότε αποφάσισα να μείνω στην περιοχή και να συνδυάσω την αγάπη μου και τις γνώσεις μου για τη θάλασσα με την ανάδειξη της περιοχής. Έχουμε ήδη κρατήσεις για τον Αύγουστο. Το σκάφος θα έρθει λογικά μέχρι το τέλος του μήνα στο Φανάρι και ευελπιστώ να μπορούμε να κάνουμε κρατήσεις από τότε. Αν όχι θα ξεκινήσουμε από μέσα Ιουλίου. Σίγουρα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μας κούρασαν και μας καθυστέρησαν πολύ, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα πάντα στο κοινό. Δεν ήξερα πως στην Ελλάδα υπήρχε τέτοια κωλυσιεργία αλλά δεν πειράζει, τα ξεπεράσαμε και αυτά τα προβλήματα και συνεχίζουμε καθώς έχω καλούς συνεργάτες και μου δίνουν ώθηση να συνεχίσω την προσπάθεια.

«Στήσαμε ένα πακέτο διακοπών προσωποποιημένο για τον κάθε πελάτη του σκάφους»


 
ΠτΘ: Ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας και πώς υλοποιήθηκε;
Β.Τ.:
Ήταν μία κοινή απόφαση καθώς μας συνδέει η αγάπη μας για την θάλασσα. Χρειαζόμουν έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, τον οποίο αγαπάω και έχω ανάγκη να είναι δίπλα μου και να με στηρίζει, οπότε το συζητήσαμε με την Μαρία και συμφωνήσαμε. Είναι κάτι καινούργιο, καινοτόμο και πρωτότυπο. Εμπιστεύομαι το γούστο της, στις γεύσεις, στα αρώματα, στα χρώματα, στη διακόσμηση, παντού. Θα είναι η υπεύθυνη για όλο το στήσιμο του σκηνικού.

Μ.Μ.: Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι πριν 1,5 χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε ως προς τη μορφή που θα έπαιρνε αυτό το εγχείρημα. Δουλέψαμε αρκετό διάστημα πάνω στο στήσιμο αλλά και στην επιλογή του ιδανικού σκάφους για το ξεκίνημα της προσπάθειας μας. Θέλαμε κάτι που να ξεφεύγει από το σύνηθες μοντέλο αυτού του τύπου διακοπών. Θέλαμε κάτι προσεγμένο. Αναλώσαμε αρκετό χρόνο για να ψάξουμε και να βρούμε το σκάφος. Από τότε ουσιαστικά μπήκαμε στη διαδικασία φινιρίσματος όλου αυτού του Project πάνω στο σκάφος, στο όνομα, στην ιστοσελίδα και όλων των υπηρεσιών που παρέχουμε στο κοινό. Θέλαμε να στήσουμε ένα πακέτο διακοπών προσωποποιημένο για τον κάθε πελάτη του σκάφους. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προσαρμοσμένο στα «θέλω» των πελατών.
 
ΠτΘ : Το όνομα πως προέκυψε; Ποιος είναι ο «νονός» του σκάφους;
Β.Τ.
: Κάναμε αρκετές συγκεντρώσεις για να βρούμε το όνομα. Ο κουμπάρος μου που βρίσκεται στην Ιταλία, μας έκανε προτάσεις και καταλήξαμε στο Treaton, τονίζοντας το eat καθώς μία από τις παροχές μας είναι το πολύ καλό φαγητό από τοπικά προϊόντα. Ο Τρίτων είναι μυθική φιγούρα, γιος της θάλασσας και του Ποσειδώνα και ταιριάζει στην περίπτωση μας.
 
ΠτΘ: Αν επιλέξει κάποιος τις καλοκαιρινές διακοπές με το σκάφος σας, ποια θα είναι η καθημερινότητα του;
Β.Τ.:
Είναι τόσο ευέλικτο το πρόγραμμα και οι υπηρεσίες που παρέχουμε, που ο καθένας μπορεί να επιλέξει την καθημερινότητα του. Εμείς έχουμε προετοιμάσει τα πάντα, είτε είναι γεύμα είτε βουτιές στη θάλασσα, ανάλογα με τα «θέλω» του καθενός. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος είτε αφορά το φαγητό είτε το σημείο, είτε τις δραστηριότητες. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο και διαθέτει τα πάντα. Ο καθένας επιλέγει το πού θα πάει και πώς θα πάει ανάλογα με τα γούστα του! Δεν υπάρχει στάνταρ πρόγραμμα. Για εμάς το κύριο μέλημα είναι να αφήσουμε ικανοποιημένους αυτούς που θα μας εμπιστευτούν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σκάφος για ρομαντικό weekend, για πάρτι αποφοίτησης, για μάζωξη παρέας μέχρι και για γάμο! Το σκάφος είναι για 12 άτομα και είναι υπεράνετο.
 
ΠτΘ: Άγγελε, πώς μπήκες εσύ στο team;
Α.Σ.:
Με τον Βασίλη είμαστε παιδικοί φίλοι με αγάπη και σεβασμό για τη θάλασσα. Μου πρότεινε την σκέψη του και το δικό μου κομμάτι «κουμπώνει» λόγω της εμπειρίας μου στο ναυαγοσωστικό κομμάτι οπότε μπορούμε να συνεργαστούμε άνετα σε αυτό το κομμάτι όταν ο Βασίλης καπετανεύει.

«Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τα τοπικά προϊόντα καθώς συνεργαζόμαστε μόνο με τις τοπικές επιχειρήσεις»

ΠτΘ: Πόσο μπορεί να συμβάλει το δικό σας εγχείρημα στην ανάπτυξη της περιοχής;
Β.Τ.:
Μπορεί να συμβάλει αρκετά, όχι μόνο σε τουριστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο τοπικών επιχειρήσεων. Εμείς προμηθεύουμε το σκάφος με ό,τι παράγει αυτός ο τόπος. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μόνο προϊόντα τα οποία παράγει ο τόπος μας έτσι ώστε να προωθήσουμε τις δικές μας γεύσεις και αρώματα στις δικές μας θάλασσες Επιλέξαμε μόνο προϊόντα της περιοχής της ΑΜΘ. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτα άλλο όσον είναι εφικτό προκειμένου να μάθουν οι επισκέπτες πως τα προϊόντα μας αξίζουν. Δεν ερχόμαστε ούτε για να μαλώσουμε ούτε για να πάρουμε τη δουλειά κάποιου αλλά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί να φτιάξουμε μία καλή φήμη και να έρθουν και άλλα σκάφη. Χαρά μας είναι να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο θαλάσσιος τουρισμός. Οι όμορες χώρες και ειδικότερα οι βόρειοι γείτονές μας είναι «τρελοί» με τη θάλασσα και την αγαπάνε πολύ, γιατί είναι κάτι το οποίο τους λείπει. Μπορούμε να διαθέσουμε παροχές υψηλών υπηρεσιών. Και όλα αυτά προσπαθούμε να τα έχουμε σε προσιτή τιμή. Δεν πρόκειται για κάτι πανάκριβο. Υπάρχουν φυσικά και ακριβές υπηρεσίες αλλά γενικά σαν κορμός δεν είναι κάτι απρόσιτο.
 
ΠτΘ: Κλείνοντας, γιατί να πάει κανείς διακοπές με σκάφος;
Μ.Μ.:
Όταν έκανα για πρώτη φορά διακοπές με σκάφος κατάλαβα το τι μπορείς να δεις μέσα από τη θάλασσα σε σχέση με αυτό που βλέπεις από την ξηρά. Αν σου αρέσει η θάλασσα, ο ήλιος και το κολύμπι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Προτείνουμε στον κόσμο να το δοκιμάσει. Ακόμα και να μην σου αρέσει το μπάνιο, μπορείς να απολαμβάνεις μέσα από την ασφάλεια του σκάφους τον καφέ σου ή το χυμό σου, στην γαλήνη του υγρού στοιχείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.